Artikel top billede

Danske robotvirksomheder skal skynde sig: Har et kort vindue til at ramme Kina

Kina buldrer frem med en fart, der gør, at de succesfulde danske robotvirksomheder skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det kinesiske kæmpemarked.

Den succesfulde danske robot-industri skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det boomende kinesiske marked, der i dag suger mere end hver tredje industrirobot til sig, skriver Finans.

Budskabet kommer fra forfatter Christina Boutrup, som har skrevet en bog om den store tech-revolution i Kina.

Hun henviser til, at Kina har et erklæret mål om at ville være førende i verden inden for robotteknologi i 2025. Og det skal tages meget seriøst.

Til Finans siger en række af robotvirksomhedernes ledelser, at de er opmærksomme på udfordringen, og at de opfordrer til, at de små danske virksomheder tænker strategisk og udnytter mulighederne i Kina.

“For mange af dem, der har et produkt, der er interessant for det kinesiske marked, giver det mening at arbejde sammen med en kinesisk investor, der kan være med til at bringe deres produkt ud på det kinesiske marked,” siger Mikkel Christoffersen, business manager i Odense Robotics.

Læs også:

Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Fynske robotvirksomheder begejstrer Silicon Vally-sværvægter: Vil etablere ny dansk venturefond på to milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere