Artikel top billede

Danske robotvirksomheder skal skynde sig: Har et kort vindue til at ramme Kina

Kina buldrer frem med en fart, der gør, at de succesfulde danske robotvirksomheder skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det kinesiske kæmpemarked.

Den succesfulde danske robot-industri skal skynde sig, hvis de skal nå at få fodfæste på det boomende kinesiske marked, der i dag suger mere end hver tredje industrirobot til sig, skriver Finans.

Budskabet kommer fra forfatter Christina Boutrup, som har skrevet en bog om den store tech-revolution i Kina.

Hun henviser til, at Kina har et erklæret mål om at ville være førende i verden inden for robotteknologi i 2025. Og det skal tages meget seriøst.

Til Finans siger en række af robotvirksomhedernes ledelser, at de er opmærksomme på udfordringen, og at de opfordrer til, at de små danske virksomheder tænker strategisk og udnytter mulighederne i Kina.

“For mange af dem, der har et produkt, der er interessant for det kinesiske marked, giver det mening at arbejde sammen med en kinesisk investor, der kan være med til at bringe deres produkt ud på det kinesiske marked,” siger Mikkel Christoffersen, business manager i Odense Robotics.

Læs også:

Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"

Fynske robotvirksomheder begejstrer Silicon Vally-sværvægter: Vil etablere ny dansk venturefond på to milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere