Artikel top billede

Jesper Hansen, administrerende direktør i Telenor Danmark. (Foto: Telenor) (Foto: Telenor/PR)

Telenor har tabt 127.000 mobilkunder i Danmark på et år - men lander bedste resultat i årevis

Telenor tabte i 2018 ikke mindre end 127.000 mobilkunder i Danmark. Alligevel lander selskabet det bedste resultat i årevis. “Vi har ryddet op i kundebasen og lukket en række forældede og urentable produkter,” lyder det fra direktør Jesper Hansen.

Telenor kommer ud af 2018 med det bedste resultat i fem år, meddeler selskabet.

Indtjeningen lander på 862 millioner kroner, hvilket svarer til en forbedring på 27 procent i forhold til 2017.

Tabt 127.000 kunder

Det stærkt forbedrede resultat kommer, selv om selskabet i 2018 har måtte vinke farvel til ikke mindre end 127.000 mobilkunder.

Størstedelen af disse er dog offentlige kunder, som Telenor måtte sige farvel til, da selskabet i 2017 ikke genvandt udbuddet om levering af mobiltelefoni til det offentlige - en ordre med ialt 80.000 kunder.

Det kan du læse mere om her: TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten.

De resterende skyldes blandt andet oprydning, meddeler Telenor.

”Vi har ryddet op i kundebasen og lukket en række forældede og urentable produkter i forbindelse med introduktion af nye,” lyder fra selskabets administerende direktør, Jesper Hansen.

Han peger på, at omkring 12.000 mobilkunder er røget ud som følge af det, som han kalder for ‘oprydning af inaktive abonnementer og gamle umoderne produkter.’

De resterende omkring 11.000 skyldes et fald på mobilt bredbånd.

“Dette påvirker helt forventeligt vores kundeantal, men er et led i en bevidst strategi om at levere produkter, der matcher vores kernemålgruppers behov,” siger Jesper Hansen.
Han erklærer sig ‘meget tilfreds’ med resultatet og den høje indtjening, der er ‘altafgørende for’, at Telenor kan fortsætte med at udvikle forretningen.

Telenor meddeler desuden, at selskabet har nedbragt omkostningerne med omkring 10 procent - blandt andet med et fokus på at simplificere og digitalisere forretningen med selvbetjeningsløsninger og lignende.

Dette arbejde har selskabet været i gang med i længere tid.

Læs også:

Telenor Danmark følger sin plan: Har tabt 28.000 kunder - men skovler penge ind efter massive effektiviseringer

Telenor Danmarks indtjening stiger med 21 procent efter massive effektiviseringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere