Mobilbetalinger tiltrækker hackerne, og flere angreb er målrettet Macs: Her er 10 aktuelle cyber-trusler, du skal holde øje med

Truslen fra verdens hackere bliver kun værre, og samtidig flytter de kriminelle kræfterne til en række nye områder. Her får du ti bud på, hvilke aktuelle cybertrusler du skal være opmærksom på.

Der er nok at holde øje med de kommende måneder, hvis du skal holde verdens cyberkriminelle fra døren.

Det rumænske it-sikkerhedssekskab Bitdefender giver her 10 bud på de trusler, du skal holde særligt øje med.

Først på listen er en efterhånden gammel kending hos de fleste danske virksomheder, nemlig Ransomware.

Læs også: Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Teknikken er fortsat den mest pofitable for hackerne, og derfor kommer den også til at fortsætte i 2019, lyder vurderingen.

Men dog ikke i samme omfang, som det har været tilfældet de senere år.

“Vi ser stadig voldsomme antal af daglige angreb, men den gode nyhed er, at antallet af ransomware ikke længere er stigende, det er ved at stabilisere sig,” lyder det fra Bitdefender i en pressemeddelelse.

Læs også: Ny mærkningsordning for god it-sikkerhed kan være på vej

Cyber-kriminelle køber også flere Macs
Samtidig med, at Apple indtager en stadig større andel af desktop-markedet, vil hackernes interesse for MacOS også vokse.

“Vi forudser en stigning i antallet af angreb, der er målrettet Mac-brugere, noget, som vi allerede begynder at se i vores interne dataopsamling. Vores data viser ikke bare ny specifik macOS-malware men også mekanismer og værktøjer, der specifikt er designet til at tjene penge på kompromitterede Macs,” vurderer Bitdefender.

Tidligere analyser fra Bitdefender har allerede peget på, at den russiske hackergruppe APT28, der også går under navnet Fancy Bear, også er begyndt at interessere sig for Mac-brugerene.

Læs også: “Der er stadig en stor misforståelse om, at du er sikker, hvis blot du bruger Mac"

Flere mobilbetalinger tiltrækker hackerne
Vores mobiltefoner går naturligvis heller ikke fri fra hackernes forsøg på at få ulovlig adgang til vores data.

Vi har allerede set talrige eksempler på apps til særligt Android telefoner, der gemmer på malware, som angriber brugerne. Senest har Apple også haft problemer med Facetime-funktionen i den populære iPhone.

Men de mange betalingsmuligheder og bankløsninger til mobilen er også et oplagt mål for de it-kriminelle, vurderer Bitdefender.

Det voksende brug af fintech på mobiltelefoner er nemlig med til at bane vej for en række indbringende angreb.

“Jo flere penge, de håndterer på vegne af brugerne, eller jo tættere integration der bliver mellem apps og banksystemerne, jo mere opmærksomhed vil området også få fra cyber-skurkene.”

Derfor forudsiger Bitdefender, at vi kommer til at se flere digitale værktøjer, der er udviklet til at fravriste brugerne deres hårdt tjente penge.Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.