Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense / Teracom køber konkurrent i Danmark / Microsoft ramt af chipmangel

Morgen-briefing: Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense / Teracom køber konkurrent i Danmark / Microsoft ramt af chipmangel / Google nu også ramt af Apples vrede, som Facebook fik at føle forleden

Mornings fra Computerworld. Her ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik.

Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense

Danfoss er i sving med at bygge Danmarks første fabrik, hvor robotter stort set står for alt i produktionen, skriver Finans.

Fabrikken skal producere en ny type frekvensomformere, som for første gang i Danfoss’ historie er designet til kun at blive produceret af robotter. Danfoss har masser af robotter involveret i produktionen i forvejen, men det er første gang, et nyt produkt er på vej, som ikke skal samles af en operatør.

Den nye fabrik i Graasten er blevet til i tæt samarbejde med blandt andet den fynske robotklynge, som Danfoss gerne vil have et endnu tættere samarbejde med.

Teracom køber konkurrent i Danmark

Selskabet Teracom, der udvikler såkaldt missionkritiske kommunikatinsnetværk, har købet Relacoms danske datterselskab, som har samme forretningsområde.

Relacom har mange års erfaring med konstruktion og installation af blandt andet mobil–og beredskabsnet, radiolinks og fibernet og skal blandt andet også bidrage til at etablere det kommende 5G mobilnet i Danmark.

“Vi driver i dag både Kystradioen og Falcks kommunikationsnet, som begge er landsdækkende netværk, og tilkøbet af Relacom styrker vores muligheder for at påtage os flere opgaver med etablering og drift af beredskabsnetværk i Danmark”, siger Martin Løbel, CEO i Teracom Danmark i en pressemeddelelse.

Microsoft ramt af chipmangel

Microsofts hardwareforretning lider under en aktuel mangel på chip på markedet, skriver Wall Street Journal ifølge Børsen

Chipmanglen ramte salget allerede i sidste kvartal af 2018 og betød et fald i omsætningen på fem procent, og den negative påvirkning af salget vil formentlig fortsætte i de kommende måneder.

Google nu også ramt af Apples vrede, som Facebook fik at føle forleden

I går kunne vi fortælle, at Facebooks udviklere pludselig ikke kunne køre betaversioner af Facebooks apps og andre interne apps på Apples iOS.

Årsagen var, at Facebook havde forbrudt sig mod Apples betingelser for den type adgang ved at installere såkaldte researchapps på brugeres Apple-telefoner for at tracke teenagere.

Nu er også Google ramt af samme type begrænsninger, skriver BBC. Angiveligt fordi Google har udført samme type markedsundersøgelser som Facebook.

Hos Google er det interne iOS-apps, som med et slag blev ubrugelige. Ifølge BBC er Google i dialog med Apple for at genoprette situationen.

Facebooks særlige adgang til at køre iOS-apps blev genoprettet i går efter at have været ude af drift i over et døgn, skriver BBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere