Artikel top billede

Morgen-briefing: Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense / Teracom køber konkurrent i Danmark / Microsoft ramt af chipmangel

Morgen-briefing: Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense / Teracom køber konkurrent i Danmark / Microsoft ramt af chipmangel / Google nu også ramt af Apples vrede, som Facebook fik at føle forleden

Mornings fra Computerworld. Her ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik.

Danfoss bygger ny fabrik fyldt med robotter fra Odense

Danfoss er i sving med at bygge Danmarks første fabrik, hvor robotter stort set står for alt i produktionen, skriver Finans.

Fabrikken skal producere en ny type frekvensomformere, som for første gang i Danfoss’ historie er designet til kun at blive produceret af robotter. Danfoss har masser af robotter involveret i produktionen i forvejen, men det er første gang, et nyt produkt er på vej, som ikke skal samles af en operatør.

Den nye fabrik i Graasten er blevet til i tæt samarbejde med blandt andet den fynske robotklynge, som Danfoss gerne vil have et endnu tættere samarbejde med.

Teracom køber konkurrent i Danmark

Selskabet Teracom, der udvikler såkaldt missionkritiske kommunikatinsnetværk, har købet Relacoms danske datterselskab, som har samme forretningsområde.

Relacom har mange års erfaring med konstruktion og installation af blandt andet mobil–og beredskabsnet, radiolinks og fibernet og skal blandt andet også bidrage til at etablere det kommende 5G mobilnet i Danmark.

“Vi driver i dag både Kystradioen og Falcks kommunikationsnet, som begge er landsdækkende netværk, og tilkøbet af Relacom styrker vores muligheder for at påtage os flere opgaver med etablering og drift af beredskabsnetværk i Danmark”, siger Martin Løbel, CEO i Teracom Danmark i en pressemeddelelse.

Microsoft ramt af chipmangel

Microsofts hardwareforretning lider under en aktuel mangel på chip på markedet, skriver Wall Street Journal ifølge Børsen

Chipmanglen ramte salget allerede i sidste kvartal af 2018 og betød et fald i omsætningen på fem procent, og den negative påvirkning af salget vil formentlig fortsætte i de kommende måneder.

Google nu også ramt af Apples vrede, som Facebook fik at føle forleden

I går kunne vi fortælle, at Facebooks udviklere pludselig ikke kunne køre betaversioner af Facebooks apps og andre interne apps på Apples iOS.

Årsagen var, at Facebook havde forbrudt sig mod Apples betingelser for den type adgang ved at installere såkaldte researchapps på brugeres Apple-telefoner for at tracke teenagere.

Nu er også Google ramt af samme type begrænsninger, skriver BBC. Angiveligt fordi Google har udført samme type markedsundersøgelser som Facebook.

Hos Google er det interne iOS-apps, som med et slag blev ubrugelige. Ifølge BBC er Google i dialog med Apple for at genoprette situationen.

Facebooks særlige adgang til at køre iOS-apps blev genoprettet i går efter at have været ude af drift i over et døgn, skriver BBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.