Tech fra Toppen: Den finansielle sektor bør holde langt mere øje med Amazon

Tech fra Toppen: De er propfyldt af it og har været digitaliseret i årtier. Alligevel risikerer banker og forsikringsselskaber at havne i et strategisk dødvande hvor de tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved".

Banker, forsikringsselskaber og pensionsselskaber er nogle af de mest it-gennemsyrede virksomheder.

Samtidig betyder den omfattende regulering på området, at det er dyrt, besværligt og direkte svært at komme ind på markedet.

Det burde alt andet lige betyde, at de nuværende selskaber står fuldt forberedte til at møde fremtiden – herunder underskoven af fin-tech-virksomheder, som sultent kredser om de eksisterende virksomheder.

Både og, siger Jesper Illum, nordisk chef for Financial Services hos softwarevirksomheden SAP – og han løfter desuden en advarende pegefinger.

For med næsten 20 år i den finansielle sektor ser Jesper Illum at de finansielle institutioner risikerer at placere sig i et strategisk dødvande, hvor nye firmaer inden for fintech tager sig af kunderelationerne, mens de klassiske firmaer tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved”, som Jesper Illum kalder det.

Jesper Illum er gæst i denne udgave af Tech fra Toppen, hvor han giver sit bud på, hvad det er for udfordringer de finansielle institutioner står over for, hvad der gik galt på det engelske marked og hvorfor banker og forsikringsselskaber også burde holde godt øje med Amazon.

Vært på denne episode er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld. Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.