Tech fra Toppen: Den finansielle sektor bør holde langt mere øje med Amazon

Tech fra Toppen: De er propfyldt af it og har været digitaliseret i årtier. Alligevel risikerer banker og forsikringsselskaber at havne i et strategisk dødvande hvor de tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved".

Banker, forsikringsselskaber og pensionsselskaber er nogle af de mest it-gennemsyrede virksomheder.

Samtidig betyder den omfattende regulering på området, at det er dyrt, besværligt og direkte svært at komme ind på markedet.

Det burde alt andet lige betyde, at de nuværende selskaber står fuldt forberedte til at møde fremtiden – herunder underskoven af fin-tech-virksomheder, som sultent kredser om de eksisterende virksomheder.

Både og, siger Jesper Illum, nordisk chef for Financial Services hos softwarevirksomheden SAP – og han løfter desuden en advarende pegefinger.

For med næsten 20 år i den finansielle sektor ser Jesper Illum at de finansielle institutioner risikerer at placere sig i et strategisk dødvande, hvor nye firmaer inden for fintech tager sig af kunderelationerne, mens de klassiske firmaer tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved”, som Jesper Illum kalder det.

Jesper Illum er gæst i denne udgave af Tech fra Toppen, hvor han giver sit bud på, hvad det er for udfordringer de finansielle institutioner står over for, hvad der gik galt på det engelske marked og hvorfor banker og forsikringsselskaber også burde holde godt øje med Amazon.

Vært på denne episode er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld. Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.