Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Tech fra Toppen: Den finansielle sektor bør holde langt mere øje med Amazon

Tech fra Toppen: De er propfyldt af it og har været digitaliseret i årtier. Alligevel risikerer banker og forsikringsselskaber at havne i et strategisk dødvande hvor de tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved".

Banker, forsikringsselskaber og pensionsselskaber er nogle af de mest it-gennemsyrede virksomheder.

Samtidig betyder den omfattende regulering på området, at det er dyrt, besværligt og direkte svært at komme ind på markedet.

Det burde alt andet lige betyde, at de nuværende selskaber står fuldt forberedte til at møde fremtiden – herunder underskoven af fin-tech-virksomheder, som sultent kredser om de eksisterende virksomheder.

Både og, siger Jesper Illum, nordisk chef for Financial Services hos softwarevirksomheden SAP – og han løfter desuden en advarende pegefinger.

For med næsten 20 år i den finansielle sektor ser Jesper Illum at de finansielle institutioner risikerer at placere sig i et strategisk dødvande, hvor nye firmaer inden for fintech tager sig af kunderelationerne, mens de klassiske firmaer tager sig af ”alt det kedelige ude bag ved”, som Jesper Illum kalder det.

Jesper Illum er gæst i denne udgave af Tech fra Toppen, hvor han giver sit bud på, hvad det er for udfordringer de finansielle institutioner står over for, hvad der gik galt på det engelske marked og hvorfor banker og forsikringsselskaber også burde holde godt øje med Amazon.

Vært på denne episode er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.