Artikel top billede

Googles moderselskab Alphabet skovler penge ind - men tårnhøje omkostninger vækker bekymring

Googles moderselskab, Alphabet, skovler penge ind. Men selskabets pengeforbrug stiger også eksplosivt.

Der er godt sug i pengetanken hos Googles moderselskab, Alphabet, hvis omkostninger i fjerde regnskabskvartal er steget med hele 26 procent i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det vækker nogen bekymring hos investorerne, som ikke er sikre på, at de kraftigt øgede omkostninger vil kunne få indtjeningen til at stige med samme hast.

Så selv om Alphabet oplever forrygende vækst, er selskabets aktiekurs dykket med mere end tre procent i kølvandet på regnskabet.

Det viser, at Alphabet i fjerde kvartal brændte i alt 31,07 milliarder dollar af på forbrug af den ene og den anden art.

Omkostningerne er steget blandt andet fordi Alphabet har hyret mange nye folk til især cloud computing-division.

Desuden har selskabet skruet kraftigt op for markedsføringen for selskabets consumerdevices samt de nye YouTube-abonnementer, ligesom selskabet har investeret heftigt i bygninger i Silicon Valley og New York.

Alphabets capex - altså penge brugt på drift og vedligehold af faste aktiver - er steget med hele 64 procent, og Alphabet forventer, at capex vil stige yderligere i år i takt med, at det investerer i det, som kaldes for ‘long term bets’ i blandt andet AI og hardware.

Alphabet skovler ellers penge ind. Selskabets omsætning er i kvartalet steget med 22 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 39,28 milliarder dollar.

Hele 83 procent af omsætningen henter Alphabet hjem på Googles annonce-maskine.

Indtjeningen i kvartalet landede på 8,95 milliarder dollar. I det tilsvarende kvartal et år tidligere, tabte Alphabet tre milliarder dollar.

Du finder Alphabets kvartalsregnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.