Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Googles moderselskab Alphabet skovler penge ind - men tårnhøje omkostninger vækker bekymring

Googles moderselskab, Alphabet, skovler penge ind. Men selskabets pengeforbrug stiger også eksplosivt.

Der er godt sug i pengetanken hos Googles moderselskab, Alphabet, hvis omkostninger i fjerde regnskabskvartal er steget med hele 26 procent i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det vækker nogen bekymring hos investorerne, som ikke er sikre på, at de kraftigt øgede omkostninger vil kunne få indtjeningen til at stige med samme hast.

Så selv om Alphabet oplever forrygende vækst, er selskabets aktiekurs dykket med mere end tre procent i kølvandet på regnskabet.

Det viser, at Alphabet i fjerde kvartal brændte i alt 31,07 milliarder dollar af på forbrug af den ene og den anden art.

Omkostningerne er steget blandt andet fordi Alphabet har hyret mange nye folk til især cloud computing-division.

Desuden har selskabet skruet kraftigt op for markedsføringen for selskabets consumerdevices samt de nye YouTube-abonnementer, ligesom selskabet har investeret heftigt i bygninger i Silicon Valley og New York.

Alphabets capex - altså penge brugt på drift og vedligehold af faste aktiver - er steget med hele 64 procent, og Alphabet forventer, at capex vil stige yderligere i år i takt med, at det investerer i det, som kaldes for ‘long term bets’ i blandt andet AI og hardware.

Alphabet skovler ellers penge ind. Selskabets omsætning er i kvartalet steget med 22 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 39,28 milliarder dollar.

Hele 83 procent af omsætningen henter Alphabet hjem på Googles annonce-maskine.

Indtjeningen i kvartalet landede på 8,95 milliarder dollar. I det tilsvarende kvartal et år tidligere, tabte Alphabet tre milliarder dollar.

Du finder Alphabets kvartalsregnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere