Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Googles moderselskab Alphabet skovler penge ind - men tårnhøje omkostninger vækker bekymring

Googles moderselskab, Alphabet, skovler penge ind. Men selskabets pengeforbrug stiger også eksplosivt.

Der er godt sug i pengetanken hos Googles moderselskab, Alphabet, hvis omkostninger i fjerde regnskabskvartal er steget med hele 26 procent i forhold til det samme kvartal et år tidligere.

Det vækker nogen bekymring hos investorerne, som ikke er sikre på, at de kraftigt øgede omkostninger vil kunne få indtjeningen til at stige med samme hast.

Så selv om Alphabet oplever forrygende vækst, er selskabets aktiekurs dykket med mere end tre procent i kølvandet på regnskabet.

Det viser, at Alphabet i fjerde kvartal brændte i alt 31,07 milliarder dollar af på forbrug af den ene og den anden art.

Omkostningerne er steget blandt andet fordi Alphabet har hyret mange nye folk til især cloud computing-division.

Desuden har selskabet skruet kraftigt op for markedsføringen for selskabets consumerdevices samt de nye YouTube-abonnementer, ligesom selskabet har investeret heftigt i bygninger i Silicon Valley og New York.

Alphabets capex - altså penge brugt på drift og vedligehold af faste aktiver - er steget med hele 64 procent, og Alphabet forventer, at capex vil stige yderligere i år i takt med, at det investerer i det, som kaldes for ‘long term bets’ i blandt andet AI og hardware.

Alphabet skovler ellers penge ind. Selskabets omsætning er i kvartalet steget med 22 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere til 39,28 milliarder dollar.

Hele 83 procent af omsætningen henter Alphabet hjem på Googles annonce-maskine.

Indtjeningen i kvartalet landede på 8,95 milliarder dollar. I det tilsvarende kvartal et år tidligere, tabte Alphabet tre milliarder dollar.

Du finder Alphabets kvartalsregnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere