Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

SKI på vej med to nye stor-udbud til skole-it og telebranchen

SKI er på vej med to nye udbud til skole-områder og telebranchen

SKI er på vej med to nye udbud, nemlig et udbud om levering af digitale læremidler til folkeskolen samt et udbud om samlet levering af netværks-løsninger til det offentlige.

Til ITWatch siger SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen, at de to udbud kommer til ‘at fylde rigtigt meget’ i SKI i det kommende år.

Udbuddet om de digitale læremidler kommer efter, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) i maj 2018 sagde til Computerworld, at hun var bekymret over det snævre felt af leverandører af digitale undervisningsmidler, som kommuner og skoler i dag kan anvende.

Det kan du læse mere om her: Undervisningsminister Merete Riisager bekymret over kommunernes indkøb af skole-it: "Også mindre leverandører skal kunne skubbe sig ind på markedet og udfordre det bestående"

En lille gruppe forlag som Gyldendal, Clio og Alinea har i dag udviklet pakkeløsninger, der giver kommunerne mulighed for at købe adgang til deres fagportaler, som dækker alle skolens fag. Og det er noget, som mange kommuner i dag benytter sig af.

“Det fastfryser jo markedet. Og desuden vil det ødelægge lærernes metodefrihed, hvis de ikke har noget at vælge imellem,” sagde Merete Riisager dengang til Computerworld.

Signe Lynggaard Madsen fra SKI siger nu, at SKI med udbuddet vil introducere et dynamisk indkøbssystem for skolerne med en slags åben kvalifikationsliste.

På telesiden går SKI i gang med at arbejde på nyt udbud på netværks-områder, hvor Nianet i dag er leverandør.

“Jeg har svært ved at forestille mig, at én leverandør skal levere til alle. Man kan sagtens forestille sig, at vi får forskellige leverandører i de enkelte regioner og kommuner. Men det afhænger selvfølgelig af det videre afdækningsbehov og den strategi for udbuddet, vi fastlægger med de offentlige parter,” siger Signe Lynggard Madsen til ITWatch.

Læs også:

Undervisningsminister Merete Riisager bekymret over kommunernes indkøb af skole-it: "Også mindre leverandører skal kunne skubbe sig ind på markedet og udfordre det bestående"

Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar

Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere