Artikel top billede

Danmark ligger i toppen over lande med den bedste it-sikkerhed: Se hele listen her

Der er gode nyheder for danske internetbrugere. En ny undersøgelse viser nemlig, at Danmark er blandt de lande, der er mindst ramt af malware.

En ny opgørelse er opløftende for danske internetbrugere: Danmark er nemlig blandt de lande med færrest endheder der er ramt af malware.

En analyse fra comparatech, viser nemlig, at Danmark ligger nummer 57 ud af 60 på listen over lande med færrest indicerede enheder.

Læs også: Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Listen er opgjort efter syv kriterier, hvor Danmark altså placerer sig fjerdebedst ud fra en samlet vurdering:

- Procentdel af mobile enheder, der er inficeret med malware.

- Procentdel af computere, der er inficeret med malware.

- Antallet af malware angreb på finanssektoren.

Procentdel af angreb, der har ramt landets telenet.

Procentdelen af cryptominer-angreb, hvor hackere misbruger servere til at udvinde kryptovaluta.

- Lande, der er bedst forberedt på et cyber-angreb.

- Lande med den mest opdateret lovgivning på området.

Ud af alle de syv punkter udmærker Danmark sig særligt ved at være det land på listen med færrest malware-inficerede computere, viser opgørelsen.

Der er dog stor forskel på hvilke af de syv punkter, som de forskellige lande klarer sig bedst på.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Her er 29 apps du ikke skal downloade til din telefon

Tyskland er eksempelvis det land på listen, der har oplevet flest malware-angreb mod finanssektoren, og derfor ender vores naboland mod syd på en 17. plads.

Her kan du se fordelingen af de undersøgte landes it-sikkerhed.

Stadig stort behov for forbedring

I bunden af opgørelsen finder vi blandt andet lande som Algeriet, Indonesien og Vietnam, der altså kæmper mest med inficerede enheder og manglende lovgivning om it-sikkerhed.

I den anden ende finder vi Japan helt i toppen af afgørelsen efterfulgt af Frankrig, Canda og altså Danmark.

Læs også: Europas største it-sikkerhedsfirma opfordrer virksomheder til at ændre cyberstrategi: Derfor skal du ikke bruge alle dine ressourcer på at stoppe hackerangreb

Der er dog ingen grund til at ånde lettet op, selvom Danmark placerer sig pænt i opgørelsen.

“Selvom nogle lande har klare styrker og svagheder, så er der afgjort plads til forbedring ved hvert eneste land på listen,” lyder det fra comparatech i opgørelsen.

“Uanset om der er behov for stærkere lovgivning eller brugerne har brug for mere hjælp til at beskytte deres enheder, så er der stadig lang vej igen, for at landende er sikre mod cyber-angreb.”Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.