Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei fra udvikling af 5G-netværk

Den tyske regering vil ikke udelukke Huawei fra at levere udstyr til landets kommende 5G-netværk, lyder det fra kilder i den tyske regering.

Den kinesiske tele-producent Huawei møder omsider en smule medvind efter, at den tyske regering tilsyneladende har besluttet ikke at forhindre selskabet i at bygge landets 5G-netværk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen blev ifølge det tyske medie Handelsblatt truffet på et møde i regeringen onsdag aften.

Dermed vælger den tyske regering angiveligt ikke at lytte til amerikanerne, og følge deres og andre vestlige landes eksempel, ved at udelukke Huawei fra at bygge kritisk infrastruktur i landet.

Læs også: Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Den tyske kansler Angela Merkel forsikrede ellers om, at man ville have garentier om, at Huawei ikke videregiver oplysninger til den kinesiske regering.

Sådan lød betingelsen ellers tidligere på ugen, hvis selskabet skulle være leverandør til det kommende 5G-netværk.

Der er stadig ikke offentliggjort konkrete beviser på, at Huawei misbruger sin position i markedet til at spionere for den kinesiske regering. Alligevel har flere teleselskaber og vestlige lande afvist at samarbejde med selskabet.

Læs også: Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Huawei kan ikke udelukkes i Danmark

I Danmark ser det fortsat ud til, at Huawei kan blive leverandør til det kommende 5G-netværk, på samme måde som selskabet i dag leverer 4G-nettet.

På et samråd tidligere på året gjorde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) det klart, at Danmark ikke havde mulighed for specifikt at udelukke Huawei med den nuværende lovgivning.

Ministeren åbnede dog op for, at se på om lovgivningen skulle ændres, efter spørgsmål fra Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Damm Christensen.

Læs mere her:

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.