Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei fra udvikling af 5G-netværk

Den tyske regering vil ikke udelukke Huawei fra at levere udstyr til landets kommende 5G-netværk, lyder det fra kilder i den tyske regering.

Den kinesiske tele-producent Huawei møder omsider en smule medvind efter, at den tyske regering tilsyneladende har besluttet ikke at forhindre selskabet i at bygge landets 5G-netværk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen blev ifølge det tyske medie Handelsblatt truffet på et møde i regeringen onsdag aften.

Dermed vælger den tyske regering angiveligt ikke at lytte til amerikanerne, og følge deres og andre vestlige landes eksempel, ved at udelukke Huawei fra at bygge kritisk infrastruktur i landet.

Læs også: Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Den tyske kansler Angela Merkel forsikrede ellers om, at man ville have garentier om, at Huawei ikke videregiver oplysninger til den kinesiske regering.

Sådan lød betingelsen ellers tidligere på ugen, hvis selskabet skulle være leverandør til det kommende 5G-netværk.

Der er stadig ikke offentliggjort konkrete beviser på, at Huawei misbruger sin position i markedet til at spionere for den kinesiske regering. Alligevel har flere teleselskaber og vestlige lande afvist at samarbejde med selskabet.

Læs også: Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Huawei kan ikke udelukkes i Danmark

I Danmark ser det fortsat ud til, at Huawei kan blive leverandør til det kommende 5G-netværk, på samme måde som selskabet i dag leverer 4G-nettet.

På et samråd tidligere på året gjorde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) det klart, at Danmark ikke havde mulighed for specifikt at udelukke Huawei med den nuværende lovgivning.

Ministeren åbnede dog op for, at se på om lovgivningen skulle ændres, efter spørgsmål fra Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Damm Christensen.

Læs mere her:

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere