Artikel top billede

Ny NemLogin-løsning bliver måneder forsinket: NNIT har tekniske problemer

NNIT har problemer med etableringen af ny driftsplatform til NemLog-in. Projektet udskydes næsten fire måneder.

NNIT har så store problemer med etableringen af den ny driftsplatform til NemLog-in, at hele projektet nu forsinkes i næsten fire måneder.

Det var oprindeligt planen, at arbejdet med at etablere den nye driftsplatform til løsningen skulle have været færdigt i begyndelsen af december.

Men løsningen er nu først klar i slutningen af marts, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Ifølge styrelsen skyldes forsinkelsen ‘tekniske udfordringer hos leverandøren,’ som altså er NNIT.

Digitaliseringsstyrelsen udspecificerer ikke, hvad de tekniske udfordringer konkret består af.

NNIT vandt i foråret opgaven som driftsleverandør af NemLog-in foran konkurrenterne CSC; CGI og Netic i de kommende syv år i ordre til 175 millioner kroner.

NNIT har også opgaven i dag, og selvom der dermed reelt er tale om en videreførelse af løsningen med NNIT som både nuværende og kommende leverandør, skal løsningen altså flyttes over på en ny platform.

“Den kørende driftsplatform for NemLog-in er velfungerende, og udskydelsen af go-live for den nye platform vil hverken få betydning for tjenesteudbydere eller brugere,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Til ITWatch siger Digitaliseringsstyrelsens direktør, Adam Lebech, at NNIT kun er skyld i en del af forsinkelsen.

“Oven i det har Digitaliseringsstyrelsen vurderet, at det var bedst placere go live efter det marts-peak, hvor hovedparten af danskerne skal se, hvor meget de skal have tilbage i skat,” siger han.

Læs også: NNIT vinder udbud til 175 millioner kroner foran CSC, CGI og Netic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere