Artikel top billede

Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder

For tredje gang på få måneder har Gladsaxe Kommune fejlagtigt haft personfølsommedata liggende offenligt fremme. Amatør-artigt lyder det fra Venstre i byrådet.

Mandag fik 82 borgere i Gladsaxe Kommune besked om, at deres CPR-numre har ligget frit tilgængeligt på kommunens hjemmeside i fire måneder.

Det skriver Politiken.

Det er tredje gang, at Gladsaxe Kommune er skyld i et datalæk, der betød at andre kunne få adgang til borgere i kommunens personoplysninger.

Læs også: Gladsaxe Kommune ramt af datalæk to gange på få måneder: Har mistet data på borgere

Den nye sag vækker foragelse blandt politikerne på rådhuset, hvor mindst to af politikkerne også er blandt de borgere, hvis oplysninger har været frit tilgængelige på hjemmesiden.

“De seneste måneder har jeg som politiker snakket med mange borgere, som føler sig hængt ud og klædt af, fordi kommunen ikke har passet godt nok på deres oplysninger. Jeg må sige, jeg føler nogle af de samme ting nu. Det er amatøragtigt, at det bliver ved, og at der er tale om forskellige typer af læk. Det er simpelthen ikke i orden,” siger Pia Skou, der er gruppeformand for Ventre i Gladsaxe til Politiken.

Vesntre-politikerens oplysninger blev offentliggjort ved, at et ellers lukket dagsordensbilag er blevet lagt på kommunens hjemmeside.

Læs også: Dansk kommune får stjålet computer med fortrolige oplysninger om 20.000 borgere

Dokomentet var tilgængeligt for alle med en internetforbindelse fra 1. oktober til 30 januar i år.

Stjålne computere

Allerede i december sidste år mistede kommunen fire bærbare-computere der indeholdt personfølsomme oplysninger på 20.000 borgere.

Før det var kommunen udsat for en ligende sag, hvor en mistet computer betød, at Gladsaxe Kommune mistede 40 borgeres CPR-numre.

“Men vi kan ikke sikre os 100 procent mod tyveri. Og i en kommune med 7.000 medarbejdere sker der ind i mellem menneskelige fejl,” lød det fra kommunen ved det senest datalæk.

Læs også: Her er kommunerne, der i strid med aftale med staten sender personfølsomme data til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.