Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Gladsaxe Kommune har lækket over 80 CPR-numre: Tredje datalæk i kommunen på få måneder

For tredje gang på få måneder har Gladsaxe Kommune fejlagtigt haft personfølsommedata liggende offenligt fremme. Amatør-artigt lyder det fra Venstre i byrådet.

Mandag fik 82 borgere i Gladsaxe Kommune besked om, at deres CPR-numre har ligget frit tilgængeligt på kommunens hjemmeside i fire måneder.

Det skriver Politiken.

Det er tredje gang, at Gladsaxe Kommune er skyld i et datalæk, der betød at andre kunne få adgang til borgere i kommunens personoplysninger.

Læs også: Gladsaxe Kommune ramt af datalæk to gange på få måneder: Har mistet data på borgere

Den nye sag vækker foragelse blandt politikerne på rådhuset, hvor mindst to af politikkerne også er blandt de borgere, hvis oplysninger har været frit tilgængelige på hjemmesiden.

“De seneste måneder har jeg som politiker snakket med mange borgere, som føler sig hængt ud og klædt af, fordi kommunen ikke har passet godt nok på deres oplysninger. Jeg må sige, jeg føler nogle af de samme ting nu. Det er amatøragtigt, at det bliver ved, og at der er tale om forskellige typer af læk. Det er simpelthen ikke i orden,” siger Pia Skou, der er gruppeformand for Ventre i Gladsaxe til Politiken.

Vesntre-politikerens oplysninger blev offentliggjort ved, at et ellers lukket dagsordensbilag er blevet lagt på kommunens hjemmeside.

Læs også: Dansk kommune får stjålet computer med fortrolige oplysninger om 20.000 borgere

Dokomentet var tilgængeligt for alle med en internetforbindelse fra 1. oktober til 30 januar i år.

Stjålne computere

Allerede i december sidste år mistede kommunen fire bærbare-computere der indeholdt personfølsomme oplysninger på 20.000 borgere.

Før det var kommunen udsat for en ligende sag, hvor en mistet computer betød, at Gladsaxe Kommune mistede 40 borgeres CPR-numre.

“Men vi kan ikke sikre os 100 procent mod tyveri. Og i en kommune med 7.000 medarbejdere sker der ind i mellem menneskelige fejl,” lød det fra kommunen ved det senest datalæk.

Læs også: Her er kommunerne, der i strid med aftale med staten sender personfølsomme data til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere