Artikel top billede

Verdens største it-selskaber fastholder prestigefyldte partnerskaber med bestikkelsesdømte Atea - men har regler, der forbyder bestikkelse

It-selskaberne IBM, Dell, HP Inc, HPE, Citrix, Cisco, Lenovo og VMware forbyder bestikkelse - også for selskabernes partnere. I virksomhedernes etiske regelsæt fremgår det blandt andet, at der er "nul-tolerance" og "et absolut forbud" mod bestikkelse. Alligevel hædrer de alle fortsat Atea med en eksklusiv partnerstatus.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se verdens største it-virksomheder svare på, hvorfor de fortsat indgår i eksklusive partnerskaber med Atea trods etiske regler, der forbyder korruption
  • Indblik i de forskellige selskabers partnerstatus med Atea
  • Indsigt i selskabernes etiske retningslinjer
  • Læs hvorfor Apple har afbrudt samarbejdet med Atea
1.391
7 min
It-selskaberne IBM, Dell, HP Inc, HPE, Citrix, Cisco, Lenovo og VMware hævder, at de ikke accepterer bestikkelse, korruption og returkommission blandt deres partnere.

Alligevel fastholder selskaberne deres prestigefyldte strategiske partnerskabsaftaler med Atea, der i sommeren 2018 blev dømt skyldig i en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Den offentlige sektor plages af en forsigtighedskultur, mener Just-Eat-rigmand: "Vi skal tillade, at der tages flere risici i forbindelse med test af nye it-løsninger"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Berygtet botnet er lige nu den største cybertrussel: Tusindvis af danske virksomheder ramt i december

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Truende retssager, beskyldninger om sexchikane og en astronomisk topchef-løn: Sådan gik det til da Microsoft sendte chokbølger gennem spilverdenen med opkøbet af Blizzard

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kæmpe stigning i ransomware-angreb: Så mange millioner kroner koster et brud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Efter de første otte timer uden strøm besluttede politiet at aktivere Grønlands Beredskabsstab, hvor jeg sad sammen med politiet, Arktisk Kommando, sundhedsvæsenet og brandvæsenet”