Artikel top billede

TDC: Vi blev kastebold i logningssag - der mangler klar kompetencefordeling

TDC mener, at selskabet er blevet kastebold i logningssag, hvor selskabet på den ene side har fået lov til at registrere data på tre millioner danskeres mobilbrug, på den anden side nu får alvorlig kritik.

TDC mener, at selskabet er blevet ‘kastebold’ mellem to myndigheder, blot fordi selskabet har efterlevet gældende logningsregler.

Det oplyser koncernchef Jens Aaløse til Ritzau, efter TDC har fået alvorlig kritik af Datatilsynet for at logge tre millioner danske mobilkunders placering, når de sendte mms eller anvendte mobildata.

Tidligere har Erhverssstyrelsen dog givet grønt lys til logningen, oplyser TDC.

“Det er selvfølgelig uholdbart, at en efterlevelse af logningsreglerne medfører, at vi er blevet kastebold mellem to myndigheder," meddeler Jens Aaløse.

TDC stoppede med logningen i efteråret 2018.

Det kan du læse mere om her: TDC ophører med at registrere lokationsdata på kundernes MMS- og databrug

Jens Aaløse opfordrer til, at der bliver ‘skabt klarhed’ over, hvem der fortolker logningsreglerne korrekt.

Erhvervsstyrelsen gav TDC grønt lys til logningen i foråret 2017.

Du kan læse hele afgørelsen her: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.