Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Vi blev kastebold i logningssag - der mangler klar kompetencefordeling

TDC mener, at selskabet er blevet kastebold i logningssag, hvor selskabet på den ene side har fået lov til at registrere data på tre millioner danskeres mobilbrug, på den anden side nu får alvorlig kritik.

TDC mener, at selskabet er blevet ‘kastebold’ mellem to myndigheder, blot fordi selskabet har efterlevet gældende logningsregler.

Det oplyser koncernchef Jens Aaløse til Ritzau, efter TDC har fået alvorlig kritik af Datatilsynet for at logge tre millioner danske mobilkunders placering, når de sendte mms eller anvendte mobildata.

Tidligere har Erhverssstyrelsen dog givet grønt lys til logningen, oplyser TDC.

“Det er selvfølgelig uholdbart, at en efterlevelse af logningsreglerne medfører, at vi er blevet kastebold mellem to myndigheder," meddeler Jens Aaløse.

TDC stoppede med logningen i efteråret 2018.

Det kan du læse mere om her: TDC ophører med at registrere lokationsdata på kundernes MMS- og databrug

Jens Aaløse opfordrer til, at der bliver ‘skabt klarhed’ over, hvem der fortolker logningsreglerne korrekt.

Erhvervsstyrelsen gav TDC grønt lys til logningen i foråret 2017.

Du kan læse hele afgørelsen her: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere