Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel," gjaldede det fra tysk Europa-Parlamentsmedlem, efter de afsluttende forhandlinger om nyt copyright-direktiv. Nu giver Google endelig lyd fra sig om de nye EU-regler, der fundamentalt kan ændre flere af Googles platforme.

Onsdag aften blev det omdiskuterede copyright-direktiv, der er et sæt nye regler om ophavsretten, stemt igennem i EU, efter at Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Det Europæiske Råd efter lang tids forhandling nåede til enighed om en politisk aftale.

De nye regler har været udsat for massiv kritik, mens forhandlingerne har stået på, da reglerne gør teknologiske platforme som Google News, det Google-ejede YouTube, Facebook osv. ansvarlige for, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser.

Med andre ord skal det være slut med at dele musik, artikler, videoer osv. på de pågældende platforme uden ophavsrettighedernes godkendelse.

Platformene skal tvinges til at indgå licensaftaler med de pladeselskaber og nyhedsmedier, der ønsker det.

Det har fået kritikere til at bruge vendinger som, at reglerne "vil ødelægge internettet for altid."

Googles reaktion på beslutningen fra EU-organet har derfor været længe ventet, og nu er Google vendt tilbage til Computerworld med et svar.

"En copyrightreform skal helst komme alle til gavn - inklusiv europæiske skabere, forbrugere små udgivere og platforme. Google vil nu nærlæse den endelige tekst i EU-direktivet og derefter fastlægge de næste skridt. Detaljerne er vigtige. Så vi ser frem til at fortsætte drøftelserne på tværs af Europa," lyder det i mailsvar fra Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel"
En af de helt store kritikere af de nye regler er det tyske Europa-Parlamentsmedlem, Julia Reda.

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel," sagde hun efter forhandlingerne var blevet afsluttet.

Læs også: Gennembrud i forhandlinger om copyright-direktiv: Politisk aftale netop indgået i EU

Vedtagelsen af copyright-direktivet skal nu igennem de sidste formaliteter, før EU-medlemslandene har to år til at effektuere loven i praksis.

Hvordan de berørte teknologiske platforme vil sikre, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser på platformene, er endnu ikke meldt ud.

Læs også: Konsekvensen af ny EU-aftale i aftes: Nu er det (nok) slut med YouTube og Facebook, som vi kender det

Venter på svar Facebook
Mens Google hurtigt er kommet med en reaktion på det nye copyright-direktiv, afventer man fortsat en reaktion fra Facebook.

Computerworld har været i kontakt med Facebooks danske kommunikationsbureau, Advice, der "er i fuld gang med at undersøge" sagen, men endnu ikke er vendt tilbage en reaktion fra det sociale medie.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.