TopnyhedStrejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel

Her er Googles svar på nye EU-regler, der 'kan ødelægge internettet for altid': "Detaljerne er vigtige"

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel," gjaldede det fra tysk Europa-Parlamentsmedlem, efter de afsluttende forhandlinger om nyt copyright-direktiv. Nu giver Google endelig lyd fra sig om de nye EU-regler, der fundamentalt kan ændre flere af Googles platforme.

Onsdag aften blev det omdiskuterede copyright-direktiv, der er et sæt nye regler om ophavsretten, stemt igennem i EU, efter at Europa-Parlamentet, Europa-Kommissionen og Det Europæiske Råd efter lang tids forhandling nåede til enighed om en politisk aftale.

De nye regler har været udsat for massiv kritik, mens forhandlingerne har stået på, da reglerne gør teknologiske platforme som Google News, det Google-ejede YouTube, Facebook osv. ansvarlige for, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser.

Med andre ord skal det være slut med at dele musik, artikler, videoer osv. på de pågældende platforme uden ophavsrettighedernes godkendelse.

Platformene skal tvinges til at indgå licensaftaler med de pladeselskaber og nyhedsmedier, der ønsker det.

Det har fået kritikere til at bruge vendinger som, at reglerne "vil ødelægge internettet for altid."

Googles reaktion på beslutningen fra EU-organet har derfor været længe ventet, og nu er Google vendt tilbage til Computerworld med et svar.

"En copyrightreform skal helst komme alle til gavn - inklusiv europæiske skabere, forbrugere små udgivere og platforme. Google vil nu nærlæse den endelige tekst i EU-direktivet og derefter fastlægge de næste skridt. Detaljerne er vigtige. Så vi ser frem til at fortsætte drøftelserne på tværs af Europa," lyder det i mailsvar fra Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel"
En af de helt store kritikere af de nye regler er det tyske Europa-Parlamentsmedlem, Julia Reda.

"YouTube, som vi kender det i dag, er et overstået kapitel," sagde hun efter forhandlingerne var blevet afsluttet.

Læs også: Gennembrud i forhandlinger om copyright-direktiv: Politisk aftale netop indgået i EU

Vedtagelsen af copyright-direktivet skal nu igennem de sidste formaliteter, før EU-medlemslandene har to år til at effektuere loven i praksis.

Hvordan de berørte teknologiske platforme vil sikre, at der ikke sker ophavsretslige krænkelser på platformene, er endnu ikke meldt ud.

Læs også: Konsekvensen af ny EU-aftale i aftes: Nu er det (nok) slut med YouTube og Facebook, som vi kender det

Venter på svar Facebook
Mens Google hurtigt er kommet med en reaktion på det nye copyright-direktiv, afventer man fortsat en reaktion fra Facebook.

Computerworld har været i kontakt med Facebooks danske kommunikationsbureau, Advice, der "er i fuld gang med at undersøge" sagen, men endnu ikke er vendt tilbage en reaktion fra det sociale medie.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Strejke på vej i IBM Danmark: Fagforbund sender første strejkevarsel
Fagforeningen Prosa har afsendt et nyt strejkevarsel til IBM. Strejkevarslet omfatter størstedelen af selskabets omkring 40 ansatte i Odense. "Medlemmerne vil kigge på IBM’s produktionslinjer og se, hvordan man kan ramme selskabet hårdest muligt, hvis det skulle komme dertil," lyder det fra Prosa. Læs konfliktvarslet her.
Computerworld
Google tvinger stort skifte igennem: Alle Android-telefoner skal kunne bruge sms’ens afløser
Google vil ikke vente på teleoperatørerne længere. Nu slipper selskabets RCS-teknologien løs på Android-platformen.
CIO
Arbejder du med teams, der er større end tre-fem personer? Mit gæt er, at hverken du eller dine kolleger yder optimalt
Klumme: Du kan roligt regne med, at I kun er skyggen af den kraft, som I reelt besidder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan tager du kontrollen over dine Office 365 data
Moderne SaaS applikationer såsom Microsoft Office 365 giver flere fordele fremfor den traditionelle softwaremodel, som mange forretningskunder benytter sig af. Den øgede fleksibilitet i den cloud-baserede licensering og tilgængeligheden af shared cloud storage, skaber en ny række udfordringer når det kommer til data management. I dette white paper kigger vi på, hvad du skal gøre for at beskytte og kontrollere dine Office 365 data.