Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Samsung Galaxy S10+ forventes at blive en af de helt store stjerner ved årets MWC-messe. (Foto: @EVLeaks)

Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til

Når MWC-messen løber af stablen i slutningen af februar, vil klodens største teknologi-giganter byde ind med store nyheder i små formater. Her er det, som vi ser mest frem til.

En af årets allerstørste tilbagevendende tech-begivenheder er messen Mobile World Congres i Barcelona, som hvert år får mulighed for at slå foråret an med alt nyt i mobilbranchen.

Her vil alle nøgleaktørerne inden for mobilteknologi præsentere nyheder.

En noteværdig undtagelse her er Apple, som benytter sig af sine egne separate events til at offentliggøre nye produkter og services.

Se også: Apple på trapperne med ny tjeneste: Vil lave en Netflix for nyheder

25. februar går det løs i Montjuic-kvarteret ud for Barcelona, men allerede i dagene op til vil blandt andet Samsung og Huawei løfte sløret for forårets største mobilnyheder.

Her er det, som Computerworld ser mest frem til at se i slutningen af februar.

En byge af Samsung-nyheder

Modsat tidligere år agter Samsung at tyvstarte årets messe ved at holde sin ’Unpacked’-event fem dage før, MWC-messen åbner portene.

20. februar vil selskabet med al sandsynlighed løfte sløret for en ny S10-kollektion af smartphones. Her bliver i hvert fald tre modeller i spil: En Galaxy S10, en stor Galaxy S10+ og en prisreduceret Galaxy S10.

Du kan læse alt vi ved om den kommende S10-serie her: Supermobilen Samsung Galaxy S10 er lige om hjørnet: Her er 10 ting, som vi ved

Rygtemøllen kredser også om nogle overraskelser fra selskabet.

Her nævnes blandt andet en mulig ekstrem 5G-version af S10-smartphonen med vilde 12GB RAM ombord og et kæmpemæssigt 6,7” display.

Den mest iøjnefaldende nyhed bliver dog nok den rygtede Galaxy Fle: En foldbar smartphone, som byder på to displays, et til mobilbrug og et ekstra inde i mobilen, som kan klappes op til tabletbrug.

Tech-festen slutter ikke der for Samsung, som også rygtes til at have en ny satsning indenfor smartwatches: Galaxy Sport – et smart-ur som tilsyneladende vil skrotte Samsungs nuværende roterende urkrans.

Huawei’s 5G-satsing

Huawei vil indlede årets MWC-messe med et presseevent 24. februar, hvor blandt andre mediet androidauthority forventer, at den kinesiske mobilproducent vil løfte sløret for designmobilen Huawei P30.

Afløseren til sidste års P20 forventes at viderebringe mange af de nyheder som kendetegnede topmobilen Mate 20 Pro, herunder den nye Kirin 980 processor, fingeraftrykslæser under displayet og et vildt tripelkamera.

Huaweis administrerende direktør, Richard Yu, teasede samtidig forrige måned omkring mulighederne for en 5G-forbundet mobil med et sammenklappeligt display. En overraskelse fra selskabet kan derfor være under opsejling.

Læs også: Test: Kinesisk mobilproducent skyder med skarpt med Huawei Mate 20 Pro – her er mere udstyr end i nogen anden smartphone

Nokias vilde kameraer

Hedengangne Nokia, som nu lever under HMD Globals ledelse, vil også troppe op til MWC-messen med hvad der ligner et højst aparte kamera.

Lækkede billeder af telefonen indikerer, at Nokia vil byde intet mindre end fem kameramoduler på bagsiden af hvad der skal være den kommende Nokia 9 Pureview topmobil.

Hvordan sammenspillet mellem de forskellige optikker kommer til at fungere, vil selskabet højst sandsynligt præsentere ved et planlagt presseevent 24. februar.

Hvad toptelefonen ellers regnes med at byde på, er mere standard: et display i omegnen af seks tommer og en Snapdragon 845 octa-core processorer. Altså ingen revolutioner på den front.

Se også: Her er fire grunde til, at 2019-smartphones vil byde på fænomenale fotoevner

Sammenklappelig Xiaomi

En anden kinesisk producent der bliver interessant at følge ved årets MWC er Xiaomi. Mærket er ikke særlig kendt i Danmark, men er i færd med at udvide deres fodfæste i Europa.

Netop for at markere sig, har selskabets CEO offentliggjort en video, hvor jan fremviser en sammenklappelig tablet som folder ikke bare en, men to steder.

Et lanceringsevent er planlagt den 24. februar, hvor selskabet ifølge verserende rygter at vise mer frem til netop denne enhed samt en Mi Mix 3 slider-telefon med et 5G-modem ombord.

Læs også: Test af Xiaomi Mi 8 beviser, at her er endnu et kinesisk mobilmærke, der skal holdes øje med

Et lille Sony comeback?

Japanske Sony har igennem de seneste år døjet med at svare på den øgede konkurrence fra særligt Kina. Selskabet har dog for vane at introducere nye toptelefoner i et hidsigt tempo, hvorfor der hvert halve år bydes på nyt.

Et nyt flagskib i form af Xperia XZ4 er derfor under opsejling, vurderer Androidcentral.

Set med danske øjne, hvor små Sony ’Compact’ telefoner længe har været en favorit, bliver det værd at følge, hvorvidt der kommer en opdatering til den fikse serie.

Læs også: En slags nekrolog: Den fikse, kompakte smartphone er endegyldigt død