Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompanys bestyrelsesformand trækker sig: Fravælger selskabet til fordel for andre bestyrelsesposter

Finske Pekka Ala-Pietilä stopper til sommer som bestyrelsesformand for Netcompany, da han er medlem af for mange bestyrelser. Dermed fravælger han Netcompany til fordel for en række finske selskaber.

Netcompany skal på jagt efter en ny bestyrelsesformand.

Selskabets nuværende bestyrelsesformand Pekka Ala-Pietilä stopper i stillingen ved udgangen af juni.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Finske Pekka Ala-Pietilä, der tidligere har været bestyrelsesformand i Nokia, stopper, da han er medlem af for mange bestyrelser ifølge retningslinjer fra Institutional Shareholder Services (ISS).

Med andre ord fravælger Pekka Ala-Pietilä rollen som bestyrelsesformand hos Netcompany til fordel for bestyrelsesposter i fem andre selskaber.

Der er tale om bestyrelsesposter i finske Blyk og amerikanske HelloSoft, hvor han også er bestyrelsesformand.


Derudover bestyrelsesformand i de finske selskaber CVON, Huhtamäki og Sanoma Oyj.

"Jeg er taknemmelig for at have været en del af Netcompanys rejse. Hvis retningslinjerne havde tilladt det og med aktionærernes støtte ville jeg have foretrukket at fortsætte som formand for et bemærkelsesværdigt selskab," lyder det i meddelelsen fra Pekka Ala-Pietilä.

Selskabet oplyser, at den finske bestyrelsesformand bliver genvalgt på den kommende generalforsamling i marts, men han efterfølgende kun vil fungere som bestyrelsesformand frem til udgangen af juni.

Det vil ifølge it-virksomheden sikre den "bedst mulige overgang."

Af Netcompanys seneste årsregnskab fremgik det, at udgifterne til Pekka Ala-Pietiläs løn fra 2017 til 2018 blev mere end fordobolet fra 500.000 kroner til lidt over en million kroner.

Det kan du læse mere om her: Netcompany forgylder selskabets topledelse - finansdirektørens løn stiger med 333 procent: Se ledelsens lønninger her