Artikel top billede

John Wainer, medstifter af softwarevirksomheden Wizdom.

Dansk it-selskab solgt for 220 millioner kroner: “Vi har ikke forsøgt at gøre det til noget, der kunne skydes af inden for en årrække”

Wizdom er blevet solgt efter 18 år til det australske selskab Livetiles. Salgsprisen lyder på intet mindre end 220 millioner kroner til de tre nuværende ejere, John Wainer, Claus Ole Hasle og Dan Thomsen.

Den danske intranet-platform Wizdom er blevet solgt til den australske virksomhed Livetiles.

Selskabet meddeler, at LiveTiles overtager 100 procent af Wizdom, der i dag har 65 medarbejdere.

"Med aftalen ser WizDom-teamet frem til at blive en del af LiveTiles globalt og udnytte fordelen ved de positive synergier mellem de to selskaber," lyder det fra Wizdom.

Wizdom blev stiftet af John Wainer og Claus Ole Hasle, i 2015 købte salgschef Dan Thomsen så 10 procent af virksomheden, og de tre kan altså nu dele det trecifret millionbeløb.

Ifølge Børsen betaler LiveTiles nemlig 220 millioner kroner for Wizdom.

"Vi har ikke forsøgt at gøre det til noget, der kunne skydes af inden for en årrække. Vi har været i gang i 18 år, så vi er lidt konservative og er ikke sådan nogle, der går ud og risikerer det hele på store eventyr," siger John Wainer til avisen.

Læs også: Direktør i dansk it-firma med succes arbejder helst ikke mere end 40 timer om ugen

Wizdom har i dag 400 kunder i Danmark og udlandet herunder England, Tyskland og USA. Blandt selskabet kunder er desuden store virksomheder som Ørsted og Nokia.

Software-virksomheden fra Herlev har også været en god forretning de senere år.

I det seneste regnskab landede selskabet over 3,5 millioner kroner på bundlinjen, og en bruttofortjeneste på knap 43 millioner kroner.

Det svarer til en stigning på 37 procent i bruttoindtjeningen og hele 68 procent på bundlinien.

Det er ikke en succes, der er sket hen over natten. I 2015 blev Wizdom nummer to i Computerworlds Top 50 i kategorien konsulenthuse.

Læs også: Webtop dropper prisvindende strategi: Her er den nye vej frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere