Artikel top billede

John Wainer, medstifter af softwarevirksomheden Wizdom.

Dansk it-selskab solgt for 220 millioner kroner: “Vi har ikke forsøgt at gøre det til noget, der kunne skydes af inden for en årrække”

Wizdom er blevet solgt efter 18 år til det australske selskab Livetiles. Salgsprisen lyder på intet mindre end 220 millioner kroner til de tre nuværende ejere, John Wainer, Claus Ole Hasle og Dan Thomsen.

Den danske intranet-platform Wizdom er blevet solgt til den australske virksomhed Livetiles.

Selskabet meddeler, at LiveTiles overtager 100 procent af Wizdom, der i dag har 65 medarbejdere.

"Med aftalen ser WizDom-teamet frem til at blive en del af LiveTiles globalt og udnytte fordelen ved de positive synergier mellem de to selskaber," lyder det fra Wizdom.

Wizdom blev stiftet af John Wainer og Claus Ole Hasle, i 2015 købte salgschef Dan Thomsen så 10 procent af virksomheden, og de tre kan altså nu dele det trecifret millionbeløb.

Ifølge Børsen betaler LiveTiles nemlig 220 millioner kroner for Wizdom.

"Vi har ikke forsøgt at gøre det til noget, der kunne skydes af inden for en årrække. Vi har været i gang i 18 år, så vi er lidt konservative og er ikke sådan nogle, der går ud og risikerer det hele på store eventyr," siger John Wainer til avisen.

Læs også: Direktør i dansk it-firma med succes arbejder helst ikke mere end 40 timer om ugen

Wizdom har i dag 400 kunder i Danmark og udlandet herunder England, Tyskland og USA. Blandt selskabet kunder er desuden store virksomheder som Ørsted og Nokia.

Software-virksomheden fra Herlev har også været en god forretning de senere år.

I det seneste regnskab landede selskabet over 3,5 millioner kroner på bundlinjen, og en bruttofortjeneste på knap 43 millioner kroner.

Det svarer til en stigning på 37 procent i bruttoindtjeningen og hele 68 procent på bundlinien.

Det er ikke en succes, der er sket hen over natten. I 2015 blev Wizdom nummer to i Computerworlds Top 50 i kategorien konsulenthuse.

Læs også: Webtop dropper prisvindende strategi: Her er den nye vej frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.