Artikel top billede

USA på vej med milliard-bod til Facebook for privacy-brud

USA er tæt på at indgå forlig med Facebook, som står til en milliardbøde for at have lækket meget store mængder brugeroplysninger i Cambridge Analytica-skandalen

De amerikanske myndigheder og Facebook forhandler netop nu om et forlig i en stor sag, der meget vel kan ende med en bøde i milliardklassen til det amerikanske selskab, skriver Washington Post.

De to parter - amerikanske Federal Trade Commission (FTC) og Facebook - forhandler netop nu om bodens størrelse, som altså endnu ikke er fastlagt. Ifølge avisen ser det dog ud til, at der bliver tale om en ‘multi-billion dollar fine.’

Facebook skal betale bod for sin rolle i blandt andet den såkaldte Cambridge Analytica-skandale, hvor selskabet lækkede data om op mod 87 millioner brugere i politisk øjemed.

Det kan du læse mere om her: Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

Ifølge avisen mener FTC, at Facebook har brudt en aftale med FTC fra 2011 om at sikre brugernes privacy

Du kan læse mere om, hvordan Facebook har høstet data her: Her er et udpluk af de mange metoder Facebook bruger til at høste dine data

Facebook vil ikke sige noget til avisen om selve forhandlingerne.

“Vi har arbejdet sammen med FTC, og vi vil fortsat arbejde sammen med FTC,” lyder den eneste kommentar fra Facebook.

Læs også:

41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook-lækage: ”Det er så godt som sikkert, at langt flere end 87 millioner Facebook-brugere er berørt”

Nørgaard: Hele Facebook-skandalen er startet af fødevareindustrien




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere