Artikel top billede

Justitsminister vil have landsretten til at sætte dansk retssag om masselogning på pause

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have landsretten til at sætte kommende retssag om den danske logningsbekendtgørelse på pause.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have Østre Landsret til udskyde den kommende retssag om den danske logningsbekendtgørelse, skriver Version2.

Konkret har Kammeradvokaten på vegne af ministeren bedt Østre Landsret om at sætte sagen i bero. Det er sket med henvisning til en lignende sag i Belgien, som har bedt EU om at tage stilling til sagen.

Ifølge mediet betyder det ifølge Foreningen mod Ulovlig Logning, at sagen kan trække ud i årevis. Foreningen drives af aktivisten Rasmus Malver, som stævnede justitsministeren i sommeren i fjor.

Det kan du læse mere om her: Rasmus stævner justitsministeren i dag for ulovlig logning: "Jeg ved, at vi kommer til at vinde"

Det er denne forening, der har anlagt sagen, efter EU klart og tydeligt i i december 2016 afgjorde en lignende sag i Sverige med Tele2 i hovedrollen.

Det kan du læse mere om her: Ny EU-dom: Myndigheder må ikke tvinge teleselskaber til at indsamle data om dig.

Søren Pape Poulsen har tidligere udskudt behandlingen af den omstridte logningsbekendtgørelse. I januar 2018 udskød han således behandlingen af de nye regler.

Det kan du læse mere om her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år

Læs også:

Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler

Danmarks største erhvervsorganisationer i opråb til regeringen: Det skal være slut med at bruge danskernes tele-data til småting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere