Artikel top billede

Justitsminister vil have landsretten til at sætte dansk retssag om masselogning på pause

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have landsretten til at sætte kommende retssag om den danske logningsbekendtgørelse på pause.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have Østre Landsret til udskyde den kommende retssag om den danske logningsbekendtgørelse, skriver Version2.

Konkret har Kammeradvokaten på vegne af ministeren bedt Østre Landsret om at sætte sagen i bero. Det er sket med henvisning til en lignende sag i Belgien, som har bedt EU om at tage stilling til sagen.

Ifølge mediet betyder det ifølge Foreningen mod Ulovlig Logning, at sagen kan trække ud i årevis. Foreningen drives af aktivisten Rasmus Malver, som stævnede justitsministeren i sommeren i fjor.

Det kan du læse mere om her: Rasmus stævner justitsministeren i dag for ulovlig logning: "Jeg ved, at vi kommer til at vinde"

Det er denne forening, der har anlagt sagen, efter EU klart og tydeligt i i december 2016 afgjorde en lignende sag i Sverige med Tele2 i hovedrollen.

Det kan du læse mere om her: Ny EU-dom: Myndigheder må ikke tvinge teleselskaber til at indsamle data om dig.

Søren Pape Poulsen har tidligere udskudt behandlingen af den omstridte logningsbekendtgørelse. I januar 2018 udskød han således behandlingen af de nye regler.

Det kan du læse mere om her: Søren Pape Poulsen udskyder ændring af masseovervågning af danskerne i mindst halvandet år

Læs også:

Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

Danske teleselskaber vil have EU til at skride ind mod endnu en udskydelse af nye masseovervågnings-regler

Danmarks største erhvervsorganisationer i opråb til regeringen: Det skal være slut med at bruge danskernes tele-data til småting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.