Artikel top billede

Kæmpelæk: 2,7 millioner lydfiler fra svensk syge-tjeneste kan downloades frit fra åben server

Lydfiler med samtlige telefonsamtaler fra den svenske rådgivningstjeneste Vårdguiden har i årevis ligget frit tilgængelige på åben server.

I årevis har optagelser af samtlige opkald til den svenske rådgivningstjeneste Vårdguiden ligget frit tilgængelige på nettet på en åben server, skriver vores svenske søstermedie, ComputerSweden.

Vårguiden yder via telefonnummeret 1177 rådgivning om sygdomme, helbreds-spørgsmål og lignende.

En lang række af de i alt 2,7 millioner lydfiler indeholder følsomme data om sygdomme, lidelser, medicin og andre helbredsmæssige spørgsmål, som brugerne har søgt gode råd om.

Mange af dem oplyser desuden deres personnummer i løbet af samtalerne.

I alt har mediet opdaget 2,7 millioner lydfiler med i alt 170.000 timers samtaler optaget siden 2013.

I databasen findes der desuden 57.000 telefonnumre, som brugerne har oplyst.

Der er ifølge ComputerSweden tale om en af de allerstørste datalæk i svensk historie.

De registrerede opkaldt er blevet håndteret af selskabet Medicall, der er registreret i Hua Hin i Thailand.

Dette selskab er ifølge ComputerSweden underleverandør til selskabet Medhelp, der fra Sverige modtager patientopkald via 1177.

Medicall CEO. Davide Nyblom, afviser over for ComputerSweden, at lækket har fundet sted.

ComputerSweden har imidlertid offentligjort en video, hvor man kan se, at der er direkte adgang til filerne.

Den kan du se her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.