Artikel top billede

Samsung lancerer lovende stjernetelefoner: Mød Galaxy S10 – i alle dennes vilde varianter

Mens Samsung fik mange tech-entusiaster til at måbe med deres første foldbare smartphone, Galaxy Flex, er selskabet også ude på at imponere med deres nye kollektion af S10-smartphones.

Her er tre modeller Galaxy S10, en større Galaxy S10+ og en billigere variant i S10e.

Samsung disker op med et nyt design, hvor skærmen får lov til at udfylde hele fronten af mobilen, med undtagelse af et kighul til det frontvendte selfiekamera.

S10+ er størst, med sit 6,5 tommers display, mens S10 og S10e byder på henholdsvis 6,1 og 5,8 tommers OLED-skærme.

Inde i mobilen byder Samsung samtidig på revideret mekanik, større batterier og snedige tricks såsom en skjult fingeraftrykslæser og trådløs opladning af andre enheder.

Se også: Samsung præsenterer den foldbare Galaxy Fold: Ualmindelig lækker, banebrydende - og ualmindelig dyr

Overhalinger i motorrummet

Processoren ombord, Exynos 9820, er ifølge Samsung 29 procent hurtigere, mens den grafiske ydelse er boostet med 37 procent i forhold til forgængerens octa-core processor.

S10 modellerne kan konfigureres med 128, 512GB eller 1TB lagerplads og 8/12GB RAM.

Inde i mobilen er batteriet styrket så det nu klarer sig op til en fjerdedel længere end tidligere. Her bydes på 3.100, 3.400 og 4.100 mAh i henholdsvis S10e, S10 og S10+ modellerne.

Læs også: Samsung spurter fra konkurrenterne i boomende halvleder-marked - men i 2019 kommer nedturen

Ambitiøst tripelkamera

Mens Samsung igennem et par generationer har ladet sig overhale af konkurrenter som Apple og Huawei, når det gælder kameraer, synes Samsung optaget med at tage teten igen.

Her satser Samsung på en tripelkamera-anordning der, ligesom i Huaweis konkurrerende Mate 20 Pro, kan fotografere i både i ultravidvinkel, normalt perspektiv og i telefoto til blandt andet portrætfotos.

Kameraerne byder på hver 12 megapixels, med undtagelse af ultravidvinkel modulet som levere 16 megapixels. Den billigere S10e må dog undvære telemodulet.

Topmodelen Galaxy S10+ får endda to frontkameraer, hvoraf den ene bidrager ved at levere dybdeeffekter i selfierne.

Med mobilerne følger samtidig en del features til videooptagelser. Her kan der optages i HDR10+ video mens Adobe leverer en dedikeret Premiere-redigeringsapp til mobilerne.

Læs også: Prøvekørt: Huaweis Mate 20 Pro er en tag-selv-buffet af imponerende hardware

Nye priser

Forårskollektionen af S10-telefoner introduceres i tre prisniveauer, når mobilen får salgsdebut 8. marts.

Billigst bliver S10e med sin debutpris på 5.999 kroner dollar for 128GB lagerplads.

Derefter kommer S10 og S10+ til henholdsvis 7.199 og 7.999 kroner. S10+ vil også kunne erhverves med 512GB lagerplads og 12GB RAM/1TB lagerplads for 12.699 kroner.

Se også: Årets største mobil-messe åbner snart portene: Her er de fem nyheder, vi glæder os mest til
Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.