Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kryptobørs kan ikke få adgang til 900 millioner flere måneder efter stifters død / Dansk hotelkæde vil lade gæster klare hele opholdet med app / MobilePay får digital betalingslyd godkendt som varemærke

Kryptobørs kan ikke få adgang til 900 millioner måneder efter stifters død. Dansk hotelkæde vil lade gæster tjekke ind med app. MobilePay får digital betalingslyd godkendt som varemærke. Microsoft indgår samarbejde med USA's næststørste supermarkedskæde. Itadel køber sig ind Microsoft-konsulenthus. Mjølner vinder idékonkurrence om it-sundhedsløsning. Danske stiftere køber HR-platform tilbage.

Godmorgen!

Vi håber, at I har haft en god weekend og er friske og veludhvilede til den kommende uge.

Det er vi i hvert fald her på Computerworld, så hermed følger ugens første morgen-briefing.

Kryptobørs kan ikke få adgang til 900 millioner flere måneder efter stifters død

Siden stifteren af kryptobørsen Quadriga Gerald Cottens døde i december har de ansatte i hans kryptobørs forgæves forsøgt at få adgang til de omkring 900 millioner kroner i forskellige kryptovalutaer - heriunder bitcoins - som ligger på den afdøde stifters computer.

Problemet er bare, at ingen kender kodeordet.

Det skriver Finans.

Depotet er ikke koblet på internettet, og det er beskyttet af krypteringer og et kodeord, som kun Gerald Cotten kender.

Stifterens kone har tidligere hyret en konsulent for at bryde krypteringen, men hidtil uden held.

Dansk hotelkæde vil lade gæster klare hele opholdet med app

En ny app ved navn Aeroguest skal sørge for, at gæsterne på den danske hotelkæde Brøchners Hotels seks hoteller i Danmark ikke behøver at komme i kontakt med hotelpersonalet, når de tjekker ind.

Med appen vil det være muligt for hotellets gæster at klare alle aspekter af hotelopholdet uden at skulle tilkalde personalet.

Det skriver Børsen.

"For gæsterne er det irriterende at skulle stå i kø for at få udleveret en nøgle eller besvaret et spørgsmål. Det irritationselemtent vil vi gerne fjerne, så gæsten i realiteten kan gå op på sit værelse uden at skulle snakke med nogen," siger Johan Åséll, driftsdirektør hos Brøchner Hotels, til avisen.

MobilePay får digital betalingslyd godkendt som varemærke

Den Danske Bank-udviklede betalingsapp MobilePay har fået godkendt sin digitale lyd som MP3-lydvaremærke.

Før sommeren 2018 sendte MobilePay en ansøgning til Patent- og Varemærkestyrelsen om at få ’MobilePay send’-lyden registrereret som MP3-lydvaremærke. Den er nu imødekommet.

"Vi har fået accept af at have en unik lyd, som kun må benyttes i MobilePay-appen. Det er vi både stolte af og tilfredse med," lyder det fra Torben Gamst, direktør for MobilePay i Danmark, i en pressemeddelelse.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her

Microsoft indgår samarbejde med USA's næststørste supermarkedskæde

Microsoft har indgået en samarbejdsaftale med Albertsons, der er den næststørste supermarkedskæde i USA.

Aftalen kommer som en direkte modreaktion på, at Amazon i 2017 købte supermarkedskæden Whole Foods.

Det skriver The Verge.

Med aftalen vil Microsoft Azure og Microsoft 365 blive bragt ind i Albertsons-butikkerne, lyder det.

I juli 2018 tegnede Microsoft en lignende aftale med supermarkedskæden Walmart.

Itadel køber sig ind Microsoft-konsulenthus

Det danske netværksfirma Itadel har indgået en strategisk partnerskabsaftale med Microsoft-konsulenthuset Cloud Teams.

Som en del af aftalen køber Itadel 35 procent af Cloud Teams.

Det oplyser Itadel i en pressemeddelelse.

"At vi nu indgår et partnerskab med Cloud Teams styrker Itadels serviceportefølje yderligere. Vi vil kunne tilbyde vores kunder hele paletten af cloud services som en helstøbt servicepartner. Vi bygger og drifter ikke bare vores kunders løsninger. Vi rådgiver dem også i takt med, at deres forretning digitaliseres og vokser. Vi får nu tilført mere kapacitet og endnu flere specialkompetencer inden for public cloud, så vi lettere kan imødekomme den stigende efterspørgsel, vi oplever fra vores kunder," lyder det fra Itadels topchef, Jess Julin Ibsen, i pressemeddelelsen.

Cloud Teams blev stiftet i september 2017 og har omkring 20 konsulenter med Microsoft-erfaring.

Selskabets kernekompetencer er blandt andet cloud-rådgivning samt implementering af Office 365, Windows 10 og Azure IaaS og PaaS.

Læs også: Ny Itadel-boss vil ændre virksomheden: ”Vi skal agere anderledes og hurtigere”

Mjølner vinder idékonkurrence om it-sundhedsløsning

Kombit og KL har udpeget Aarhus-baserede Mjølner A/S som vinder af en idékonkurrence om it-løsningen "Synlige kommunale Sundheds- og Ældredata."

"Det er lykkedes Mjølner at beskrive en løsning, der kan understøtte arbejdet med borgernes sundhedsdata på tværs af sektorer. Og det på kun én måned," lyder det fra vicedirektør i Kombit, Poul Ditlev Christiansen i en pressemeddelelse.

Mjølner belønnes med 75.000 kroner som vinder af projektet.

Selskabets løsning skal udvikles frem til maj 2019.

Efterfølgende vil den blive testet i henholdsvis Køge- og Sønderborg kommune. Der er afsat en millioner kroner til udvikling og drift af pilotløsningen i testperioden.

Efter testperioden i de to kommuner lukkes pilotløsningen ned, hvorefter erfaringerne fra piloteprojektet evalueres og skaber grundlaget for en egentlig kravsspecifikation og tilhørende udbudsmateriale.

Efter planen skal den fulde it-løsning være i drift inden 2021.

Danske stiftere køber HR-platform tilbage

De danske stiftere Gert Abildskov og Michael Ahlstrøm har købt en mindre ejerandel af software-firmaet Emply, der udvikler rekrutteringssoftware til mere end 300.000 brugere fordelt på 30 lande, tilbage fra Matchwork A/S.

Prisen er 4,5 millioner kroner, og det betyder, at stifterne nu ejer virksomheden 100 procent igen.

Det oplyser stifterne i en pressemeddelelse.

"Vi tror på, at dagens handel er et stort skridt i den rigtige retning. Vi har oplevet en stor vækst i omsætningen de seneste år, og med vores kommende produktlanceringer på HR-området ser vi ingen grund til, at den store tilgang af kunder ikke skulle fortsætte. Dagens køb gør det samtidig nemmere for vores kunder at gennemskue Emplys ejerstruktur, hvilket også har været en vigtig faktor for os. Vi er med dagens handel 100 procent herrer i eget hus, og det føles rigtig godt," lyder det i meddelelsen fra Gert Abildskov.

Det kan du læse i dag på Computerworld

Vi håber, at I vil følge med resten af dagen på Computerworld.

Her kan I blandt andet læse det næste kapitel i sagen om Region Hovedstaden og IBM’s kollapsede Watson-samarbejde.

Læs første kapitel her: IBM brugte mere end et år på at charmere sig til Watson-aftale med Region Hovedstaden: Her er første del af beretningen om, hvordan det højtprofilerede samarbejde kollapsede på blot 17 måneder