Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Public cloud buldrer frem - voksede 46 procent i fjerde kvartal 2018: Amazon sidder solidt på tronen

Markedet for public cloud, hvor AWS fortsat er kongen, voksede heftige 46 procent i fjerde kvartal af 2018. Omsætningen er nu på astronomiske 23 milliarder dollars.

Cloud buldrer frem over alt.

Alene i fjerde kvartal af 2018 voksede markedet for public cloud med ikke mindre end 46 procent på verdensplan.

Det betyder, at omsætningen nu er på enorme 23 milliarder dollar, skriver Computerworlds svenske søstermagasin ComputerSweden med analysehuset Canalys som kilde.

Canalys konstaterer, at cloud nu er en af de vigtigste sektorer i it-branchen både i forhold til størrelse og vækst.

Amazon Web Services (AWS) sidder på 32 procent af markedet, mens Microsoft Azure sidder på 16 procent. Google Cloud har ni procent af markedet, mens Alibaba fastholder sin amdel på fire procent.

“Markedsdynamikken har ændret sig i det seneste år, så stadig flere virksomheder efterspørger multiclod- og hybridcloud-løsninger for at udnytte styrken hos flere forskellige leverandører,” siger Matthew Ball, analytiker hos Canalys.

Sådan ser markedsandelene ud på cloudmarkedet for 2018 ifølge Canalys (vækst i parantes):

- AWS 31,7 procent (47,1 procent).

- Microsoft Azure 16,8 procent (82,4 procent).

- Google Cloud 6,8 procent (93,9 procent).

- Alibaba Cloud 3,2 procent (91,8 procent).

- IBM Cloud 3,1 procent (17,6 procent).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere