Artikel top billede

Foto: Niels De Boissezon

New Zealands forbud mod Huawei kan koste dyrt: Nu kommer den kinesiske straf

New Zealand kan komme til at betale dyrt for at udelukke Huawei fra landets 5G-udrulning. Ifølge flere medier kan landets turismeindustri nu blive ramt af en kinesiske boykot.

I november valgte New Zealand at nedlægge forbud mod, at den kinesiske telegigant Huawei kan deltage i landets 5G-udrulning.

Det kan nu vise sig at blive en ualmindeligt dyr affære for New Zealand.

For det statskontrollerede kinesiske tabloidmedie Global Times opfordrer nu landets borgere til at undgå at tage på ferie i New Zealand. Det skriver The Guardian.

Meget tyder desuden på, at det ikke alene er aggressiv retorik fra kinesiske medier.

For ifølge den amerikanske avis New York Times blev et stort turisme-initiativ mellem New Zealand og Kina pludselig aflyst tidligere på måneden samtidig med, at et passagerfly fra Air New Zealand af mystiske årsager pludselig måtte foretage en u-vending og returnere til New Zealand på sin rute til Shanghai.

Kinesiske turister indbringer milliarder

Sidste år modtog New Zeland lige knap 450.000 kinesiske turister, og det var ventet, at det nye turisme-initiativ ville i løbet af en fire-årig periode ville fordoble tilstrømningen af kinesiske turister. Samtidig var det ventet, at landets indtægter på kinesiske turister som følge af initiativet nu ville runde 10 milliarder kroner.

Dertil kommer, at Kina er New Zealands største handelspartner og stillehavnsnationen eksporter ifølge New York Times for knap 70 milliarder kroner til Kina hvert eneste år.

Det New Zealandske forbud mod Huawei kommer efter, at Huawei af flere omgange er blevet mistænkt for at kunne foretage spionage på vegne af den kinesiske regering.

USA og Australien har valgt at nedlægge lignende forbud mod udstyr fra Huawei, mens forsvarminister Claus Hjort Frederiksen (V) tidligere har slået fast, at det i Danmark ikke vil være muligt for regeringen af udelukke Huawei fra at levere et dansk 5G-netværk.

Læs også:Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.