Artikel top billede

Foto: Niels De Boissezon (Foto: Computerworld.dk)

New Zealands forbud mod Huawei kan koste dyrt: Nu kommer den kinesiske straf

New Zealand kan komme til at betale dyrt for at udelukke Huawei fra landets 5G-udrulning. Ifølge flere medier kan landets turismeindustri nu blive ramt af en kinesiske boykot.

I november valgte New Zealand at nedlægge forbud mod, at den kinesiske telegigant Huawei kan deltage i landets 5G-udrulning.

Det kan nu vise sig at blive en ualmindeligt dyr affære for New Zealand.

For det statskontrollerede kinesiske tabloidmedie Global Times opfordrer nu landets borgere til at undgå at tage på ferie i New Zealand. Det skriver The Guardian.

Meget tyder desuden på, at det ikke alene er aggressiv retorik fra kinesiske medier.

For ifølge den amerikanske avis New York Times blev et stort turisme-initiativ mellem New Zealand og Kina pludselig aflyst tidligere på måneden samtidig med, at et passagerfly fra Air New Zealand af mystiske årsager pludselig måtte foretage en u-vending og returnere til New Zealand på sin rute til Shanghai.

Kinesiske turister indbringer milliarder

Sidste år modtog New Zeland lige knap 450.000 kinesiske turister, og det var ventet, at det nye turisme-initiativ ville i løbet af en fire-årig periode ville fordoble tilstrømningen af kinesiske turister. Samtidig var det ventet, at landets indtægter på kinesiske turister som følge af initiativet nu ville runde 10 milliarder kroner.

Dertil kommer, at Kina er New Zealands største handelspartner og stillehavnsnationen eksporter ifølge New York Times for knap 70 milliarder kroner til Kina hvert eneste år.

Det New Zealandske forbud mod Huawei kommer efter, at Huawei af flere omgange er blevet mistænkt for at kunne foretage spionage på vegne af den kinesiske regering.

USA og Australien har valgt at nedlægge lignende forbud mod udstyr fra Huawei, mens forsvarminister Claus Hjort Frederiksen (V) tidligere har slået fast, at det i Danmark ikke vil være muligt for regeringen af udelukke Huawei fra at levere et dansk 5G-netværk.

Læs også:Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere