Artikel top billede

Tesla-ejer Elon Musk tweeter sig i nye juridiske problemer: Risikerer at ryge i fængsel

Elon Musks tweets har igen fået Tesla-stifteren i fedtefadet. Denne gang risikerer han at blive fjernet helt fra virksomheden eller i værste fald ende i fængsel. Sådan lyder vurderingen fra en amerikansk juraprofessor.

I november blev Tesla-stifteren Elon Musk beordret til at fratræde som bestyrelsesformand for elbilsgiganten som følge af et tweet, hvor Elon Musk legede med tanken om at afnotere Telsa fra fondsbørsen.

Ifølge det amerikanske finanstilsyn, SEC, vildledte det investorerne, og Elon Musk blev tvunget til at indgå et forlig med finanstilsynet, som medførte, at Robyn Denholm blev ny bestyrelsesformand for Tesla.

Men nu er den gal igen med Elon Musks tweets.

Denne gang skyldes misæren Elon Musks tweets fra 20. februar.

Her tweetede han først, at Tesla vil øge produktionskapaciteten til at nå en årlig produktionskapacitet på 10.000 biler om ugen ved udgangen af 2019.

Det vil svare til at, elbilsproducernten på det tidspunkt kan producere 500.000 biler om året.

Efterfølgende måtte Elon Musk så selv korrigere sit tweet, så det fremgik klart, at han mente produktionsraten ved udgangen af 2019 ville ligge på omkring 500.000 om året, men produktionsestimatet for 2019 stadig vil være 400.000 biler.

De udmeldinger bryder endnu en gang med børsreglerne, ifølge SEC, der nu har involveret domstolen Manhattan Federal Court i sagen.

Læs også: Tesla har udpeget Elon Musks afløser

Risikerer fængselsstraf

Ifølge Financial Times og Wall Street Journal har SEC pålagt Elon Musk, at han kun må udsende tweets, som kan påvirke selskabets aktiekurs, når de er godkendt af Teslas topadvokater.

Financial Times skriver, at Elon Musks første tweet fra 20. februar ikke var godkendt af topadvokaterne, hvilket ifølge avisen var årsagen til, at tweetet efterfølgende blev korrigeret.

SEC vurderer desuden, at det første tweet nåede ud til 24 millioner brugere.

Læs også: Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Over for Financial Times vurderer juraprofessor ved Richmond Universitet, Carl Tobias, at Elon Musk kan risikere at blive fjernet fra Tesla eller i værste fald ende i fængsel som følge af forløbet.

Elon Musk fastholder sin uskyld.

Til Wall Street Journal gør Bradley Bondi, der er ekstern advokat for Tesla, det klart, at Elon Musks tweet allerede var blevet godkendt, ifølge Elon Musk selv.

Derfor påpeger han, at tweetet blev udsendt uden for fondsbørsens åbningstid.Premium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.