Artikel top billede

Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Oracle-grundlægger Larry Ellison er verdens femterigeste it-personlighed. Han har brugt en milliard dollar af sin over 50 milliarder dollar-store formue på at investere i Tesla.

Larry Ellison er ifølge Bloomberg nummer fem på listen over verdens rigeste it-folk med en estimeret formue på 51,4 milliarder dollar, svarende til omkring 335 milliarder kroner.

Nu er det blevet afsløret, at knap to procent af Oracle-stifterens samlede formue er placeret i aktier hos det Elon Musk-ejede elbilsfirma Tesla.

Her sidder Larry Ellison nemlig på en aktiepost til en værdi på en milliard dollar, hvilket svarer til omkring 6,5 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg, der har fundet oplysningen i papirer, som er indgivet til den amerikanske U.S. Securities & Exchange Commission.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Niende rigeste person i verden

Larry Ellison er som skrevet ifølge Bloombergs den fem rigeste it-personlighed i verden, kun slået af Amazon-stifter Jeff Bezos, Microsoft-grundlægger Bill Gates, Facebook-stifter Mark Zuckerberg og Google-grundlægger Larry Page.

Samlet set er Larry Ellison, ifølge Blombergs liste, Bloomberg Billionaires Index, den niende rigeste person i verden.

Dermed er Larry Ellison altså overgået på listen af sin bitre rival fra Amazon Jeff Bezos.

Det kan du læse mere om her: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Tesla er Oracle-stifterens næststørste investering

Bloomberg skriver desuden, at Larry Ellison i oktober selv italesatte sin investering i Tesla.

Læs også: "Pludselig kommer Larry Ellison gående ind i sokker, for han må åbenbart heller ikke have sko på i hans eget hus"

Her nævnte rigmanden, der er personlig ven med Tesla-stifter Elon Musk og som 27. december indtrådte i Teslas bestyrelse, at investeringen i Tesla er den næststørste af alle Oracle-grundlæggerens personlige investeringer, men han ville ikke selv sætte tal på, hvor stor den var.

Det er der altså kommet nu.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"