Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Oracle-grundlægger Larry Ellison er verdens femterigeste it-personlighed. Han har brugt en milliard dollar af sin over 50 milliarder dollar-store formue på at investere i Tesla.

Larry Ellison er ifølge Bloomberg nummer fem på listen over verdens rigeste it-folk med en estimeret formue på 51,4 milliarder dollar, svarende til omkring 335 milliarder kroner.

Nu er det blevet afsløret, at knap to procent af Oracle-stifterens samlede formue er placeret i aktier hos det Elon Musk-ejede elbilsfirma Tesla.

Her sidder Larry Ellison nemlig på en aktiepost til en værdi på en milliard dollar, hvilket svarer til omkring 6,5 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg, der har fundet oplysningen i papirer, som er indgivet til den amerikanske U.S. Securities & Exchange Commission.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Niende rigeste person i verden
Larry Ellison er som skrevet ifølge Bloombergs den fem rigeste it-personlighed i verden, kun slået af Amazon-stifter Jeff Bezos, Microsoft-grundlægger Bill Gates, Facebook-stifter Mark Zuckerberg og Google-grundlægger Larry Page.

Samlet set er Larry Ellison, ifølge Blombergs liste, Bloomberg Billionaires Index, den niende rigeste person i verden.

Dermed er Larry Ellison altså overgået på listen af sin bitre rival fra Amazon Jeff Bezos.

Det kan du læse mere om her: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Tesla er Oracle-stifterens næststørste investering
Bloomberg skriver desuden, at Larry Ellison i oktober selv italesatte sin investering i Tesla.

Læs også: "Pludselig kommer Larry Ellison gående ind i sokker, for han må åbenbart heller ikke have sko på i hans eget hus"

Her nævnte rigmanden, der er personlig ven med Tesla-stifter Elon Musk og som 27. december indtrådte i Teslas bestyrelse, at investeringen i Tesla er den næststørste af alle Oracle-grundlæggerens personlige investeringer, men han ville ikke selv sætte tal på, hvor stor den var.

Det er der altså kommet nu.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.