Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Oracle-grundlægger Larry Ellison er verdens femterigeste it-personlighed. Han har brugt en milliard dollar af sin over 50 milliarder dollar-store formue på at investere i Tesla.

Larry Ellison er ifølge Bloomberg nummer fem på listen over verdens rigeste it-folk med en estimeret formue på 51,4 milliarder dollar, svarende til omkring 335 milliarder kroner.

Nu er det blevet afsløret, at knap to procent af Oracle-stifterens samlede formue er placeret i aktier hos det Elon Musk-ejede elbilsfirma Tesla.

Her sidder Larry Ellison nemlig på en aktiepost til en værdi på en milliard dollar, hvilket svarer til omkring 6,5 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg, der har fundet oplysningen i papirer, som er indgivet til den amerikanske U.S. Securities & Exchange Commission.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Niende rigeste person i verden
Larry Ellison er som skrevet ifølge Bloombergs den fem rigeste it-personlighed i verden, kun slået af Amazon-stifter Jeff Bezos, Microsoft-grundlægger Bill Gates, Facebook-stifter Mark Zuckerberg og Google-grundlægger Larry Page.

Samlet set er Larry Ellison, ifølge Blombergs liste, Bloomberg Billionaires Index, den niende rigeste person i verden.

Dermed er Larry Ellison altså overgået på listen af sin bitre rival fra Amazon Jeff Bezos.

Det kan du læse mere om her: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Tesla er Oracle-stifterens næststørste investering
Bloomberg skriver desuden, at Larry Ellison i oktober selv italesatte sin investering i Tesla.

Læs også: "Pludselig kommer Larry Ellison gående ind i sokker, for han må åbenbart heller ikke have sko på i hans eget hus"

Her nævnte rigmanden, der er personlig ven med Tesla-stifter Elon Musk og som 27. december indtrådte i Teslas bestyrelse, at investeringen i Tesla er den næststørste af alle Oracle-grundlæggerens personlige investeringer, men han ville ikke selv sætte tal på, hvor stor den var.

Det er der altså kommet nu.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"
Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.