Oracles Larry Ellison løfter sløret for kæmpe aktiepost i Tesla: Ejer Tesla-aktier for milliarder af kroner

Oracle-grundlægger Larry Ellison er verdens femterigeste it-personlighed. Han har brugt en milliard dollar af sin over 50 milliarder dollar-store formue på at investere i Tesla.

Larry Ellison er ifølge Bloomberg nummer fem på listen over verdens rigeste it-folk med en estimeret formue på 51,4 milliarder dollar, svarende til omkring 335 milliarder kroner.

Nu er det blevet afsløret, at knap to procent af Oracle-stifterens samlede formue er placeret i aktier hos det Elon Musk-ejede elbilsfirma Tesla.

Her sidder Larry Ellison nemlig på en aktiepost til en værdi på en milliard dollar, hvilket svarer til omkring 6,5 milliarder kroner.

Det skriver Bloomberg, der har fundet oplysningen i papirer, som er indgivet til den amerikanske U.S. Securities & Exchange Commission.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Niende rigeste person i verden
Larry Ellison er som skrevet ifølge Bloombergs den fem rigeste it-personlighed i verden, kun slået af Amazon-stifter Jeff Bezos, Microsoft-grundlægger Bill Gates, Facebook-stifter Mark Zuckerberg og Google-grundlægger Larry Page.

Samlet set er Larry Ellison, ifølge Blombergs liste, Bloomberg Billionaires Index, den niende rigeste person i verden.

Dermed er Larry Ellison altså overgået på listen af sin bitre rival fra Amazon Jeff Bezos.

Det kan du læse mere om her: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Tesla er Oracle-stifterens næststørste investering
Bloomberg skriver desuden, at Larry Ellison i oktober selv italesatte sin investering i Tesla.

Læs også: "Pludselig kommer Larry Ellison gående ind i sokker, for han må åbenbart heller ikke have sko på i hans eget hus"

Her nævnte rigmanden, der er personlig ven med Tesla-stifter Elon Musk og som 27. december indtrådte i Teslas bestyrelse, at investeringen i Tesla er den næststørste af alle Oracle-grundlæggerens personlige investeringer, men han ville ikke selv sætte tal på, hvor stor den var.

Det er der altså kommet nu.

Læs også: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.