Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Norge har kig på Sundhedsplatformen som EPJ-system: “Det er helt gak-gak”

Norge kan være på vej til at indføre Sundhedsplatformen, der i Norge hedder Helseplattformen. Men dansk læge advarer.

14. marts bliver det afgjort, om sygehusene i den norske region Helse Midt-Norge i de kommende år skal skifte til EPJ-systemet Helseplattformen fra amerikanske Epic.

På denne dag mødes regionsrådet nemlig for at tage stilling til projektet, der har et budget på 2,7 milliarder norske kroner.

Helseplattformen er den norske version af den i Danmark i så udskældte Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region Hovedstaden anvender.

Bliver det et ja fra regionsrådet, kommer det i første omgang til at dreje sig om sygehusene St. Olavs Hospital og i Trondheim. Senere skal alle af sygehusene i Trøndelag, Møre og Romsdal følge efter.

Og senere måske alle sygehusene i Norge, meddeler NRK.

Her advarer overlæge på Herlev Hospital, Jacob Rosenberg, mod Sundhedsplatformen/Helseplattformen.

Han siger til det norske medie, at hovedstadens sygehuse har anvendt Sundhedsplatformen i snart tre år, men fortsat har ‘store problemer.’

Han beskriver platformen som ‘utroligt kompliceret at bruge.’

Til NRK meddeler Epic-direktør Sumit Rana imidlertid, at problemerne i Danmark skyldes ‘forhold, der er specielle for Danmark.’ Det uddybes ikke, hvori disse specielle forhold består.

Læs også:

Forslag nedstemt med overvældende flertal: Region H bakker fortsat stort op om Sundhedsplatformen

Politisk flertal i Folketinget kan være klar til at skrotte Sundhedsplatformen

Professor: Sundhedsplatformen vil kunne udskiftes relativt hurtigt - men det vil blive dyrt og ressourcekrævende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere