Artikel top billede

Kendt storbank var årsag til anholdelse af Huaweis CFO

Det var oplysninger fra storbanken HSBC, der i sidste ende førte til anholdelsen af Huaweis finansdirektør i Canada.

Det var oplysninger fra den britiske storbank HSBC, der førte til, at Huaweis finansdirektør, Meng Wanzhou, i begyndelsen af december i fjor blev anholdt i Canada, skriver Reuters.

Meng Whanzou er datter af Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei, og en meget kendt erhvervsskikkelse i Kina, og anholdelsen vakte stor opsigt og betragtes som en del af den batalje, der for tiden udspiller sig mellem USA og Kina.

Den kan du læse mere om her: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Meng Whanzou blev anholdt på baggrund af beskyldninger om, at Huawei brød de amerikanske sanktioner mod Iran ved at fortsætte med at sælge forskellige former for amerikanske komponenter til iranerne.

Tidligere har kinesiske ZTE været tæt på kollaps på grund af en lignende sag.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Ifølge Reuters blev mistanken mod Huawei og Meng Whangzou rejst på grund af en intern undersøgelse i HSBC Holdning af Huaweis forbindelser til det iranske selskab, Skycom Tech Co Ltd.

Undersøgelsen fandt sted i 2016 og 2017, da HSBC selv var under mistanke af de amerikanske myndigheder.

Konklusionen var, at Huawei fastholdt tættte finansielle forbindelser til det iranske selskab i flere pår efter, at firmaet formelt var blevet frasolgt.

Huawei har fastholdt, at Skycom var og er en lokal forretningsforbindelse, mens de amerikanske myndigheder mener, at Skycom er et uofficielt datterselskab, som Huawei har anvendt til at kaste røgslør over den iranske forretning.

Læs også:

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Huawei-topchef afviser spionanklager: Vi har fuld gennemsigtighed og giver fuld indsigt i software - USA's anklager handler om noget andet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere