Artikel top billede

Minister lover at dyr husleje for telemaster ikke må forhindre 5G-udrulning

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) lover, at der vil være en smidig adgang til det kommende 5G-netværk. Det skal være slut med opskruede lejepriser for at stille master op.

Der må ikke blev spændt ben for at udbrede 5G-netværket for hele landet, garanterer ministeren, der er ansvarlig for området, energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Lang sagsbehandling og opskruede lejepriser må med andre ord ikke stå i vejen for, at 5G-netværket bliver udrullet i hele landet hurtigst muligt.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

“Hvis vi skal have succes med at rulle 5G ud i hele landet, er der brug for at modne efterspørgslen. Det er en enorm opgave, som ingen kan løfte alene. Den skal ske i tæt samarbejde mellem teleselskaber, udstyrsproducenter, erhvervslivet, forskningslivet og de offentlige myndigheder,“ sagde ministeren ifølge avisen og fortsætter:.

“Blandt andet er der behov for at sætte et stort antal antenner op. Regeringen vil arbejde for, at der bliver smidig adgang til at sætte nye antenner op og skabe en større klarhed om reguleringen på området.”

Orderne faldt da ministeren torsdag indledte en høring på Christiansborg om netop det kommende 5G netværk.

TDC har blandt andet andre tidligere advaret imod, at det sætter en stopper for udrulningen af 5G-netværket, hvis ikke kommunerne sænker 'huslejen' for telemasterne.

Regeringen har også selv udskudt auktioner for frekvensbåndene 700 MHz, 900 MHz og 2.300 MHz flere gange. Det har også haft betydning for TDC's 5G planer, lød det tidligere på ugen i Computerworld.

”På 5G-området står vi i den situation, at udbuddet af de frekvensbånd, der skal bruges til at anvende 5G endnu ikke er blevet færdige. Derfor afventer vi stadigvæk en kommende 5G-spektrum-auktion,” lyder forklaringen fra finansdirektør Stig Pastwa.

Læs også:

Dansk erhvervsliv jubler over regeringens 5G-plan: Den største usikkerhed bliver dog først afgjort senere på året

Telenor aktiverer sin første 5G-baserede mast herhjemme i midten af København: Her er Telenors 5G-plan med masten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere