Artikel top billede

Minister lover at dyr husleje for telemaster ikke må forhindre 5G-udrulning

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) lover, at der vil være en smidig adgang til det kommende 5G-netværk. Det skal være slut med opskruede lejepriser for at stille master op.

Der må ikke blev spændt ben for at udbrede 5G-netværket for hele landet, garanterer ministeren, der er ansvarlig for området, energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Lang sagsbehandling og opskruede lejepriser må med andre ord ikke stå i vejen for, at 5G-netværket bliver udrullet i hele landet hurtigst muligt.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

“Hvis vi skal have succes med at rulle 5G ud i hele landet, er der brug for at modne efterspørgslen. Det er en enorm opgave, som ingen kan løfte alene. Den skal ske i tæt samarbejde mellem teleselskaber, udstyrsproducenter, erhvervslivet, forskningslivet og de offentlige myndigheder,“ sagde ministeren ifølge avisen og fortsætter:.

“Blandt andet er der behov for at sætte et stort antal antenner op. Regeringen vil arbejde for, at der bliver smidig adgang til at sætte nye antenner op og skabe en større klarhed om reguleringen på området.”

Orderne faldt da ministeren torsdag indledte en høring på Christiansborg om netop det kommende 5G netværk.

TDC har blandt andet andre tidligere advaret imod, at det sætter en stopper for udrulningen af 5G-netværket, hvis ikke kommunerne sænker 'huslejen' for telemasterne.

Regeringen har også selv udskudt auktioner for frekvensbåndene 700 MHz, 900 MHz og 2.300 MHz flere gange. Det har også haft betydning for TDC's 5G planer, lød det tidligere på ugen i Computerworld.

”På 5G-området står vi i den situation, at udbuddet af de frekvensbånd, der skal bruges til at anvende 5G endnu ikke er blevet færdige. Derfor afventer vi stadigvæk en kommende 5G-spektrum-auktion,” lyder forklaringen fra finansdirektør Stig Pastwa.

Læs også:

Dansk erhvervsliv jubler over regeringens 5G-plan: Den største usikkerhed bliver dog først afgjort senere på året

Telenor aktiverer sin første 5G-baserede mast herhjemme i midten af København: Her er Telenors 5G-plan med masten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.