Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Minister lover at dyr husleje for telemaster ikke må forhindre 5G-udrulning

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) lover, at der vil være en smidig adgang til det kommende 5G-netværk. Det skal være slut med opskruede lejepriser for at stille master op.

Der må ikke blev spændt ben for at udbrede 5G-netværket for hele landet, garanterer ministeren, der er ansvarlig for området, energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Lang sagsbehandling og opskruede lejepriser må med andre ord ikke stå i vejen for, at 5G-netværket bliver udrullet i hele landet hurtigst muligt.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

“Hvis vi skal have succes med at rulle 5G ud i hele landet, er der brug for at modne efterspørgslen. Det er en enorm opgave, som ingen kan løfte alene. Den skal ske i tæt samarbejde mellem teleselskaber, udstyrsproducenter, erhvervslivet, forskningslivet og de offentlige myndigheder,“ sagde ministeren ifølge avisen og fortsætter:.

“Blandt andet er der behov for at sætte et stort antal antenner op. Regeringen vil arbejde for, at der bliver smidig adgang til at sætte nye antenner op og skabe en større klarhed om reguleringen på området.”

Orderne faldt da ministeren torsdag indledte en høring på Christiansborg om netop det kommende 5G netværk.

TDC har blandt andet andre tidligere advaret imod, at det sætter en stopper for udrulningen af 5G-netværket, hvis ikke kommunerne sænker 'huslejen' for telemasterne.

Regeringen har også selv udskudt auktioner for frekvensbåndene 700 MHz, 900 MHz og 2.300 MHz flere gange. Det har også haft betydning for TDC's 5G planer, lød det tidligere på ugen i Computerworld.

”På 5G-området står vi i den situation, at udbuddet af de frekvensbånd, der skal bruges til at anvende 5G endnu ikke er blevet færdige. Derfor afventer vi stadigvæk en kommende 5G-spektrum-auktion,” lyder forklaringen fra finansdirektør Stig Pastwa.

Læs også:

Dansk erhvervsliv jubler over regeringens 5G-plan: Den største usikkerhed bliver dog først afgjort senere på året

Telenor aktiverer sin første 5G-baserede mast herhjemme i midten af København: Her er Telenors 5G-plan med masten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere