Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huaweis CFO sagsøger Canadas regering, politi og grænsemyndigheder: Siger hun blev narret

Huaweis CFO trækker Canadas regering, politi og grænsemyndigheder i retten, efter hun før jul blev anholdt - og stadig bliver holdt i varetægt. Hun hævder, at hun blev narret i lufthavnen.

Huaweis CFO, Meng Wanzhou, sagsøger både den canadiske regering, det canadiske politi samt de canadiske grænsemyndigheder, efter hun i december i fjor blev anholdt.

Hun hævder, at hun blev tilbageholdt, visiteret og afhørt inden hun fik at vide, at var anholdt.

I søgsmålet bedyrer hun, at den første afhøring af hende af canadisk politi og grænsekontrol blev foretaget under dække af at være et rutinepræget interview af den type, som mange rejsende kender fra lufthavne.

Da hun ikke var klar over, at der var større ting på færde, blev hun derved lokket til at afgive vigtige oplysninger og beviser til de canadiske myndigheder, som hun næppe ville have afgivet, hvis hun havde vist, at de skulle anvendes som bevisførelse i en større sag.

Ifølge søgsmålet gennemfik den canadiske grænsekontrol blandt andet hendes telefon og computer, efter hun havde udleveret password, uden først at have oplyst hende om årsagen til gennemgangen.

Meng Whanzou er datter af Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei, og en kendt erhvervsskikkelse i Kina.

Meng Whanzou blev anholdt på baggrund af beskyldninger om, at Huawei brød de amerikanske sanktioner mod Iran ved at fortsætte med at sælge forskellige former for amerikanske komponenter til iranerne.

Tidligere har kinesiske ZTE været tæt på kollaps på grund af en lignende sag.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Læs også:

Huawei-stifter raser over anholdelse af datter: ”USA vil på ingen måde være i stand til at knuse os”

Huawei-grundlægger afviser blankt spionanklager - og hylder Trump




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere