Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Danske virksomheder er blandt de mest udsatte for CEO-fraud

Danmark indtager en kedelig top-10 placering, når det kommer til forsøg på email-baseret svindel i form af CEO-fraud. Det viser en ny rapport.

Danmark er et af de lande i verden, der er mest udsat for CEO-fraud,
når hackere eksempelvis sender falsk mails fra direktører til ansatte og får dem til at overføre store beløb til udenlandske konti.

Det viser den årlige ‘Security Roundup’-rapport fra it-sikkerhedsselskabet Trend Micro.

Det skriver Version2.

CEO-fraud forekommer næsten altid i form af falske email-henvendelser fra direktør til ansat, og hvis hackeren bare kender direktørens navn, er det relativt let at skabe en falsk email-adresse, der tilsyneladende tilhører chefen.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Hackerne udnytter de ansattes ønske om at gøre det godt på arbejdet, når den falske direktør for eksempel anmoder om en hasteoverførsel, samt at det er svært at købe et it-sikkerhedsprodukt, der beskytter mod velvilje.

Ifølge rapporten står Danmark for 0,8 procent af alle registrerede forsøg på CEO-fraud i 2018 svarende til en 9. plads.

De mest udsatte lande er ifølge rapporten Australien med 33,9 procent, USA med 29,6 procent og England med 15,1 procent.

I gennemsnit koster det lige under en million kroner per angreb for de ramte virksomheder, lyder det i rapporten.

Læs også: Hold hovedet koldt, selv om det er varmt: Sådan undgår du direktørsvindel i sommerferien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere