Artikel top billede

Dansk cloud-selskab indgår driftsaftale på tocifret millionbeløb med DSB

Det danske cloudselskab Cloudeon har indgået en tre-årig aftale på to-cifret millionbeløb med DSB.

Det danske cloud-selskab Cloudeon har landet en driftsaftale på et tocifret millionbeløb med DSB. Det skriver it-mediet Itwatch.

Aftalen betyder, at Cloudeon skal sikre driften af DSB’s cloud i løbet af de næste tre år, og aftalen er ifølge Itwatch indgået under SKI's rammevilkår.

"Grundlæggende kan vi med cloud gøre DSB i stand til at introducere nye, moderne services hurtigere – til en lavere pris end tidligere. Og så åbner skyen op for helt nye teknologiske muligheder i alt fra machine learning til datalake. Vi glæder os til at komme i gang," siger, Søren Dandanell Nielsen, medstifter og ansvarlig for forretningsudvikling hos Cloudeon, til Itwatch.

Læs også: 12 it-virksomheder godkendt til stor SKI-aftale til 720 millioner kroner

Fik stor investering fra TDC

Cloudeoen, der blev stiftet i 2016, og dermed er en relativ ny spillet på den danske cloud-scene, fik sidste år en investering på et to-cifret millionbeløb fra telegiganten TDC, som opkøbte 40 procent af selskabet.

I forbindelse med handlen åbnede Cloudeons stifter og direktør, Frank Mogensen, samtidig for, at TDC vil have mulighed for at overtage hele selskabet.

"Det (at overtage Cloudeon red.) vil TDC have en mulighed for. Forstået på den måde at resten af Cloudeon kan sælges på et eller andet tidspunkt jævnfør vores overenskomster. Men det ligger ikke i de aktuelle kort, at TDC køber resten," sagde Frank Mogensen til Computerworld.

Læs også: Cloudeon-stifter efter TDC-opkøb: Ikke urealistisk at TDC kan overtage hele forretningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere