Artikel top billede

Dansk cloud-selskab indgår driftsaftale på tocifret millionbeløb med DSB

Det danske cloudselskab Cloudeon har indgået en tre-årig aftale på to-cifret millionbeløb med DSB.

Det danske cloud-selskab Cloudeon har landet en driftsaftale på et tocifret millionbeløb med DSB. Det skriver it-mediet Itwatch.

Aftalen betyder, at Cloudeon skal sikre driften af DSB’s cloud i løbet af de næste tre år, og aftalen er ifølge Itwatch indgået under SKI's rammevilkår.

"Grundlæggende kan vi med cloud gøre DSB i stand til at introducere nye, moderne services hurtigere – til en lavere pris end tidligere. Og så åbner skyen op for helt nye teknologiske muligheder i alt fra machine learning til datalake. Vi glæder os til at komme i gang," siger, Søren Dandanell Nielsen, medstifter og ansvarlig for forretningsudvikling hos Cloudeon, til Itwatch.

Læs også: 12 it-virksomheder godkendt til stor SKI-aftale til 720 millioner kroner

Fik stor investering fra TDC

Cloudeoen, der blev stiftet i 2016, og dermed er en relativ ny spillet på den danske cloud-scene, fik sidste år en investering på et to-cifret millionbeløb fra telegiganten TDC, som opkøbte 40 procent af selskabet.

I forbindelse med handlen åbnede Cloudeons stifter og direktør, Frank Mogensen, samtidig for, at TDC vil have mulighed for at overtage hele selskabet.

"Det (at overtage Cloudeon red.) vil TDC have en mulighed for. Forstået på den måde at resten af Cloudeon kan sælges på et eller andet tidspunkt jævnfør vores overenskomster. Men det ligger ikke i de aktuelle kort, at TDC køber resten," sagde Frank Mogensen til Computerworld.

Læs også: Cloudeon-stifter efter TDC-opkøb: Ikke urealistisk at TDC kan overtage hele forretningen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere