Sådan vil hovedskærmen sandsynligvis se ud på Microsofts kommende browser.

Første læk: Sådan vil Microsofts første Chromium-browser se ud

Når Microsoft laver om i maskinrummet på selskabets browser, vil der også være markante visuelle forskelle.

Microsofts Edge-browser står overfor en massiv overhaling i maskinrummet, når man skifter over til den open source Chromium-platform, som blandt andre Google benytter i sin Chrome-browser.

Hele motorrummet i Edge-browseren bliver altså skiftet ud, et skifte som også vil være at se udefra.

De første lækkede billeder af det nye Edge, i øjeblikket døbt ’Anaheim’, indikerer nemlig, at Microsoft også vil byde en visuel overhaling af Windows 10’s standardbrowser.

Skærmbillederne er kommet i netmediet Neowins hænder, som samtidig skriver, at Microsoft nye Chromium-edge i øjeblikket bliver udviklet i to spor: Et udviklerspor med ugentlige såkaldte ’Dev’ opdateringer og et testspor med daglige ’Canary’ opdateringer.

Læs også: Microsoft skifter maskinrummet i Edge ud: Browseren får ny open-source motor

Chrome-elementer her og der
Mens Microsoft holder fast i det flade og enkle designsprog, der kendetegner både de nyeste versioner af Windows 10 og Office, vil Anaheim-brugerne også få nogle interface-features, der minder om Googles dominerende Chrome-browser.

I den skærmbillederne, som stammer fra dev-udgave 74.1.85.0 af Edge, kan man allerede nu se, hvordan browser-indstillingerne, ligesom i Chrome, kan tilgås direkte fra en dedikeret menu-knap.

Mest bemærkelsesværdigt bliver nok, at Chromes tilføjelsesprogrammer, de såkaldte ’extensions’ fremover vil fungere med Microsoft Anaheim.

Mange af disse vil være tilgængelige igennem Microsofts egen browser, men vil også kunne tilgås igennem Googles egen Chrome Web Store. Dette vil dog kræve, at man giver browseren tilladelse til at installere udvidelser fra tredjeparter.

Visse Edge-funktioner vil dog også ryge ud i forbindelse med overhaling. Således vil Edges fane-oversigt forsvinde i Anaheim.

Til gengæld vil Microsoft tilbyde forskellige layouts af browserens hjemmeside. Eksempelvis vil der kunne veksles mellem et ’fokuseret’, ’motiverende’ eller ’informational’ layout i nye faner. Skræddersyede visninger vil også kunne genereres af brugeren selv.

Mere på vej
I og med at der er tale om en meget tidlig udgave af Microsoft Anaheim, kan langt flere features og funktioner stadig nå at finde vej til browseren, inden den får sin officielle debut en gang i efteråret.

Ønsker du selv at afprøve den nye browser, kan den hentes igennem Microsofts betatester-program, Microsoft Edge Insider.

Se også: Microsofts Edge-browser får længe ventet feature: Fremover kan du få ’extensions’ på browserenPremium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.