Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Mærsk og IBM står næsten alene med blockchain-platform: Men forventer snart gennembrud

A.P. Møller-Mærsk og IBM står fortsat stort set alene med deres fælles blockchain-platform, Tradelens. Men rederiet forventer snarligt gennembrud på det internationale rederimarked.

A.P. Møller-Mærsk og IBM har endnu ikke fået ret mange rederier til at tage deres fælles blockchain-platform, Tradelens, til sig.

Men 2019 skal være året, hvor det kommer til at ske, lyder det fra rederiet i Børsen.

“Det er en platform, som kun er rigtig interessant, når alle er med. Det mest kritiske er at få så mange rederier med som muligt. Nu har vi 11, men vi mangler fortsat nogle af de store. Hvis vi får en eller to af dem, kommer resten," siger topchef Søren Skou til avisen.

Mærsk og IBM har ifølge avisen mere end 100 samarbejdsaftaler om platformen med havneoperatører, myndigheder og lignende. Men der er kun en enkelt betalende kunde, nemlig Procter & Gamble.

Hertil kommer, at konkurrenterne CMA CGM og Cosco Shipping har udviklet en lignende platform.

Ifølge Børsen er flere skeptiske over for Tradelens. De ønsker en åben platform og ikke en, hvor en enkelt part er meget dominerende.

Det var fremme allerede i december, at IBM og Mærsk kæmpede med at skaffe opbakning til Tradelens.

Det kan du læse mere om her: Opbakningen til Mærsk og IBM’s blockchain-platform smuldrer

Du kan læse mere om Tradelens her: Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere