Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Ny dom: Uber skal betale 17 millioner kroner for ulovlig taxikørsel

Uber er blevet dømt til at betale 17 millioner krone til de hollandske myndigheder, fordi selskabet har bedrevet ulovlig taxikørsel i landet.

Uber er blevet dømt til at betale 17 millioner kroner (2,3 millioner euro) til de hollandske myndigheder, fordi selskabet i årene 2014 og 2015 har drevet ulovlig taxikørsel i landet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sagen tager udgangspunkt i Ubers tjeneste Uber Pop, der også var aktiv i Danmark, som giver folk uden taxikørekort og med privatbiler mulighed for via Ubers software at udføre betalt persontransport.

Ifølge nyhedsbureauet er de 17 millioner kroner en kombination af en bøde og en tilbagebetaling af den omsætning som Uber Pop har genereret.

I Danmark har Ubers tjeneste ligeledes udløst en bøderegn. Her stadfæstede landsretten sidste år en dom fra Københavns Byret, hvor fire tidligere Uber-chauffører blev i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven.

Den danske sag byggede på data, der netop var blevet udleveret via de hollandske myndigheder.

Læs også:
Landsretten fastholder kæmpe bøder til danske Uber-chauffører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere