Artikel top billede

Nvidia tæt på rekordopkøb: Vil erobre datacenter-markedet med opkøb til 46 milliarder kroner

Nvidia er klar til at styrke sin position på datacenter-området med et nyt opkøb til 46 milliarder kroner.

Den amerikanske chip-producent Nvidia kan være tæt på at foretage selskabets største opkøb nogensinde.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der rapporterer, at Nvidia angiveligt er tæt på at betale 7 milliarder dollar – eller knap 46 milliarder kroner – for det israelsk-amerikanske selskab Mellanox Technologies.

Budkrig med Intel

Iføge Reuters har Nvidia været kastet ud i regulær budkrig med Intel om overtagelsen af selskabet, der især er specialiseret i at udvikle chips til datacentre.

Nvidias er bedst kendt for at udvikle chips til spil-industrien og har gennem de seneste år lukreret på den stigende interesse for mining af kryptovalutaer samt udsigten til et muligt boom virtual reality-baserede løsninger.

Kryptovalutaernes kollaps betyder dog, at Nvidia er på udkig efter nye potentielle vækstområder, og ifølge Reuters har Nvidia med opkøbet nu planer om at styrke sin position på datacenter-området, der i dag udgør knap en tredjedel af selskabets omsætning.

Læs også:
Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventes

IBM frigiver kendt chip-arkitektur: Alle skal kunne udvikle
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere