Artikel top billede

Thomas Honoré, administrerende direktør i Columbus. (Foto: Thomas Brolyng Steen/PR)

Tjek de vigtigste tal fra Columbus: Selskabet øger omsætning med over 50 procent efter opkøbsbølge - men rammer under forventningerne

Den danske it-virksomhed Columbus kommer ud af 2018 med markant vækst på både top- og bundlinje. Selskabets største opkøb nogensinde er med til at øge omsætningen med 54 procent - som lander en anelse under forventningerne.

Columbus kommer ud af 2018 med en stærk vækst i både omsætning og på driftsresultatet.

Opkøbet og integrationen af svenske iStone har været med til at sætte fart i væksttallene.

Omsætningen steg med 54 procent, som landede på 1,9 millarder kroner i modsætning til sidste år, hvor det tallet lød på 1,2 millarder kroner. Resultatet er dog en anelse mindre, end den tidligere udmeldte forventning, der lød på to millarder kroner.

På bundlinjen kom Columbus ud med et overskud på 115 millioner kroner før skat. Ebitda-resultatet, der er driftsresultatet før afskrivninger, landede på 171 millioner kroner, hvor det i 2017 lå på 146 millioner kroner.

It-selskabets topchef, Thomas Honoré, skriver i årsregnskabet, at 2018 har vist sig at være et tilfredsstillende år for Columbus.

"I 2018 har vi realiseret betydelige investeringer ved at udvide vores portefølje og ligeledes ved at investere i markedsudvidelser. Vi er rykket frem i forhold til vigtige, strategiske prioriteter såsom vores kundetilfredshedsprogram, digitalisering og globale leveringskapabiliteter," skriver Thomas Honoré i årsrapporten.

Han skriver ligeledes, at selskabet forventer positive resultater fra deres investeringer, da de har positioneret sig til at hjælpe kunder i alle aspekter af deres rejse ind i den digitale transformation.

Læs også: Columbus købte svenske iStone med 600 medarbejdere for et år siden: Nu er de forvandlet til 'columbianere'

Største opkøb nogensinde

I 2018 var Columbus ude og opkøbe nogle virksomheder, og det har været med til at booste omsætningsvæksten.

To af opkøbene var HIGH Software og iStone - og den sidstenævnte it-virksomhed er selskabets største opkøb til dato.

Opkøbet af svenske iStone været med til at sikre en markant fremgang, da den foreløbige integration af virksomheden har været succesfuld. Det fremgår af det netop aflagte årsregnskab.

Columbus fik 600 nye medarbejdere med ombord efter opkøbet, hvilket giver en samlet medarbejderstab på 2000. Selskabet er nu tilstede i 19 forskellige lande.

Forventningerne til årsregnskabet for 2019 lyder på to millarder kroner i omsætning og 240 millioner i Ebitda-resultatet.

Læs også: Columbus skal fortsætte opkøbsbølge: Se hvilke lande, selskabet kigger på