Artikel top billede

Lokale politikere vedtager finanspakke: Giver Amazon 344 millioner kroner til nyt domicil

Et lille råd i den amerikanske delstat Virginia har efter marathonmøde med mange protester giver grønt lys til en finans-pakke til Amazon, som vil opføre sit andet hovedkvarter i den lille by National Landing.

51 millioner dollar - eller 344 millioner kroner. Så meget kan Amazon se frem til at modtage i såkaldt ‘cash incentive’ fra den lille amerikanske kommune Arlington County uden for Washington.

Det besluttede de fem medlemmer af Arlington County Board på et møde lørdag.

Dermed er der givet grønt lys til den første del af det økonomiske tilskud, som Arlington County har stillet Amazon i sigte for at vælge byen som hjemsted for selskabets andet hovedkvarter uden for hjembyen Seattle.

I alt har Arlington County lovet finansielle bidrag i form af penge, rabatter, tilskud og lignende for 481 millioner dollar - mere end 3,2 milliarder kroner.

Samtidig har delstaten Virginia lovet Amazon tilskud på 750 millioner dollar - omkring fem milliarder kroner.

Bidragene fra Arlington County inkluderer 23 millioner dollar i kontant tilskud over 15 år. Pengene skal komme direkte fra øget beskatning af hotelværelser i området.

Arlington har desuden tilbudt at investere 28 millioner dollar over de kommende 10 år i infrastruktur og lignende i området, hvor Amazon ventes at opføre næsten to millioner kvadratmeter kontorer over de kommende 16 år.

Mødet i lørdags tog ifølge Reuters syv timer og blev overværet af 150 borgere og forskellige interessenter, hvoraf mange bidrog med holdninger og taler.

Ifølge Reuters blev der holdt hele 112 taler, og på grund af de mange holdninger, blev taletiden for hver reduceret til to minutter.

Blandt andet fremførte forskellige fagforeninger, at Amazon underbetalte medarbejderne, ligesom andre mente, at huspriserne ville stige urimeligt.

Ifølge Reuters blev en enkelt deltager så ophidset, at han blev eskorteret ud af politiet.

Uden for havde en gruppe demonstranter samlet sig. Her råbte de forskellige slagord som eksempelvis “The people united will never be defeated’.

Selv argumenterede Amazon med, at selskabet vil investere mere end to milliarder dollar i området, skabe 25.000 højtbetalte jobs og dermed skabe store skatteindtægter til området.

Amazon havde oprindeligt besluttet også at opføre et kæmpedomicil i New York, men disse planer blev droppet i februar efter massive protester i området.

Læs også: Politikere i oprør over Amazons nye hovedkvarter: "Ikke rimeligt at skatteydere skal betale til et af verdenshistoriens rigeste firmaer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere