Artikel top billede

Kritiske it-projekter i Københanvs Kommune overskrider den oprindelige tidsplan i 45 procent af tilfældende, viser ny årsrapport fra Københavns Kommunes IT-projektråd.

Københavns Kommune har stort fokus på overholdelse af tid og budget - alligevel overskrides tidsplanen i næsten halvdelen af tilfældene

Tidsplanen for Københavns Kommunes kritiske it-projekter holder i knap halvdelen af tilfældene ikke trit med virkeligheden. Og i fire tilfælde er det blevet til forsinkelser på over 23 måneder. En del af forklaringen er begrænset viden, når der søges finansiering til projekterne, melder projektråd, der samtidig erfarer, at der er stort fokus på at overhold tidsplanen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Derfor bliver Københavns Kommunes kritiske it-projekter forsinket
  • Så meget bliver projekterne i gennemsnit forsinkede
  • Det vil IT-projektrådet blandt andet fokusere på i 2019
  • IT-projektrådets anbefalinger til projekterne i forhold til tidsstyring
1.153
6 min
Landets største kommune har et stort fokus på at overholde tidsplan for it-projekter, men er alligevel alt for optimistisk, når projekterne bliver godkendt.

I 45 procent af tilfældene overskrider projekterne den oprindelige tidsplan, der blev godkendt, da projekterne fik finansiering.

Det viser en analyse af de 19 projekter, som lige nu er aktive i Københavns Kommunes IT-projektråd, der netop har offentliggjort resultaterne for 2018.

I gennemsnit betyder det, at landets største kommune skyder

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Store virksomheder rammes på stribe: Derfor ser vi så mange højtprofilerede cyberangreb lige nu

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny arbejdsplads venter de 220 ansatte i SAP Danmark efter corona: "Vi sidder lige nu og kigger på lovgivning, kontrakter og forsikringer og alle de her praktiske ting"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.