Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Anders Fogh Rasmussen bliver rådgiver for Saxo Bank-milliardærs blockchain-satsning

Lars Seier Christensen har hentet Anders Fogh Rasmussen ind som rådgiver for Saxo Bank-milliardærens nye virksomhed, der satser på blockchain-teknologien.

Danmarks statsminister fra 2001 til 2009, Anders Fogh Rasmussen (V), skal være strategisk rådgiver for Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensens blockchain-netværk, Concordium.

Anders Fogh Rasmussen, der efter tiden som dansk statsminister tilbragte fem år på posten som NATO's generalsekretær, skal hjælpe projektet med dets globale ekspansionsplaner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

"Anders (Fogh Rasmussen, red.) kommer til at spille en central rolle i vores globale ekspansionsplaner, hvor vi vil gå ind på områder, hvor der er brug for en blockchain-løsning til gennemførelse af sikre private transaktioner, samt til at kommunikere med offentlige myndigheder, som vil kunne få gavn af indførelsen," lyder det i meddelelsen fra Lars Seier Christensen, der fortsætter:

"Vores netværk vil støtte sikre valgsystemer til beskyttelse af civilsamfundets institutioner, som er fundamentale for et velfungerende demokrati. Med Anders’ rådgivning vil Concordium være bedre rustet til at blive et verdensomspændende, troværdigt netværk for sikre transaktioner, især gennem en forbedring af valghandlingers integritet."

Anders Fogh Rasmussen fremhæver blandt andet blockchain-teknologiens indflydelse på demokratiske processer som en af grundene til, at han er hoppet med ombord på projektet.

"Vi er kun lige begyndt at se de fordele, som blockchain-teknologien vil få for vores samfund, herunder for vores demokratiske processer. Concordiums blockchain-baserede valgløsning gør det muligt at gennemføre en valghandling på en troværdig, hurtig og omkostningseffektiv måde. Jeg er glad for at kunne arbejde sammen med Concordium for at sikre, at hver eneste stemme bliver talt med," lyder det i meddelelsen fra Anders Fogh Rasmussen.

Læs mere om Lars Seier Christensens store blockchain-projekt her: Saxo Bank-milliardæren Lars Seier vil ruske op i finansbranchen med stor blockchain-satsning: "Vi kan ikke forvente, at myndighederne siger ‘kør I bare løs drenge, så skal vi nok blande os uden om'"

Kendt dansk erhvervskvinde er topchef

Anders Fogh Rasmussen er ikke den eneste topnavn, som Lars Seier Christensen har fået tiltrukket til det storstilede projekt.

I februar meddelte Concordium, at den kendte danske erhvervskvinde Lone Fønss Schrøder blev udpeget som Concordiums topchef.

Lone Fønss Schrøder er næstformanden for Volvos bestyrelse, ligesom hun også sidder i bestyrelsen hos Ikea og har en fortid med direktørposter hos Mærsk.

Hun har også bestredet bestyrelsesposter for blandt andet Saxo Bank og Vattenfall.

Læs også: Lars Seier investerer millioner i Silicon Valley-iværksættere: "Håbet er jo, at der er en enkelt Uber, Dropbox eller AirBnb i mellem"
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.