Artikel top billede

(Foto: Adam Pniak, Creative Commons)

Forsvaret rekrutterer gamere i stor stil - og søger flere: Er perfekte som flyveledere, radaroperatører og piloter

Det danske Forsvar er godt i gang med at ansætte computerspillere og søger flere. Gamerne har ‘rumlige evner’ og er dygtige til multitasking.

Det danske Forsvar søger flere gamere til jobbene som piloter, flyveledere og radaroperatører, skriver DR.

Ifølge Forsvaret har gamerne nemlig evner, der egner sig godt til disse job.

De har således veludviklet rumlig intelligens, strategisk sans, er dygtige til at samarbejde. Og så kan de reagere hurtigt.

Forsvarsministeriet har nu indledt et samarbejde med Esport Danmark med henblik på ‘få en fod inden for’ hos gamerne, som det hedder.

“Vi har erfaret, at gamerne har hurtige reaktionsevner, er gode til at skabe overblik i pressede situationer og har blandt andet forstærkede visualiseringsevner i forhold til almindelige unge. Alle evner vi virkelig godt kan bruge,” siger Anders Bech fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse til DR.

Forsvaret har været i gang med rekrutteringen af gamerne i flere år.

For to år siden var Forsvarets Personalestyrelse (som sjovt nok forkortes FPS, som i gamerkredse står for ‘First Person Shooter’) ude med samme melding.

“Kun cirka 5-10 procent af den danske befolkning har evnerne til at være flyveleder. Når vi afprøver ansøgerne til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres - og det er blandt andet evner, som er altafgørende i konkurrenceprægede computerspil,” lød meldingen i 2017 fra FPS.

Det kan du læse mere om her: Forsvaret headhunter computerspillere til at kontrollere det danske luftrum.

Forsvaret har siden 2016 markedsført sig selv ret målrettet mod de danske gamere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere