Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Adam Pniak, Creative Commons)

Forsvaret rekrutterer gamere i stor stil - og søger flere: Er perfekte som flyveledere, radaroperatører og piloter

Det danske Forsvar er godt i gang med at ansætte computerspillere og søger flere. Gamerne har ‘rumlige evner’ og er dygtige til multitasking.

Det danske Forsvar søger flere gamere til jobbene som piloter, flyveledere og radaroperatører, skriver DR.

Ifølge Forsvaret har gamerne nemlig evner, der egner sig godt til disse job.

De har således veludviklet rumlig intelligens, strategisk sans, er dygtige til at samarbejde. Og så kan de reagere hurtigt.

Forsvarsministeriet har nu indledt et samarbejde med Esport Danmark med henblik på ‘få en fod inden for’ hos gamerne, som det hedder.

“Vi har erfaret, at gamerne har hurtige reaktionsevner, er gode til at skabe overblik i pressede situationer og har blandt andet forstærkede visualiseringsevner i forhold til almindelige unge. Alle evner vi virkelig godt kan bruge,” siger Anders Bech fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse til DR.

Forsvaret har været i gang med rekrutteringen af gamerne i flere år.

For to år siden var Forsvarets Personalestyrelse (som sjovt nok forkortes FPS, som i gamerkredse står for ‘First Person Shooter’) ude med samme melding.

“Kun cirka 5-10 procent af den danske befolkning har evnerne til at være flyveleder. Når vi afprøver ansøgerne til uddannelsen, fokuserer vi blandt andet på rumlig intelligens, strategisk sans, hurtig reaktionsevne og evnen til at holde et roligt overblik selv under stærkt pres - og det er blandt andet evner, som er altafgørende i konkurrenceprægede computerspil,” lød meldingen i 2017 fra FPS.

Det kan du læse mere om her: Forsvaret headhunter computerspillere til at kontrollere det danske luftrum.

Forsvaret har siden 2016 markedsført sig selv ret målrettet mod de danske gamere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere