Artikel top billede

Her er Amazons næste store vækst-område: Kan ende med at blive større end AWS

Amazon er på jagt efter nye vækstområder. Og svaret kan meget vel liggge i Amazon Business, som har potentiale til at blive større end både AWS og Amazons e-handel, lyder opsigtsvækkende vurdering.

Amazon har forlængst etableret sig som en af de mest værdifulde selskaber i verden, og selskabet er stadig på jagt efter nye vækstområder.

Et af de store vækstområder kan meget vel ligge i Amazons b2b-division, Amazon Business, som har potentiale til at blive Amazons allerstørste område.

Og det siger ikke så lidt, når det handler om Amazon.

Meldingen kommer fra Bank of America i et notat.

Amazon Business hed indtil for syv år siden Amazon Supply.

Området anvender en lang række af de dynamikker, der har gjort Amazons store e-handelsbutik til en af verdens førende, til b2b-området.

Det gælder eksempelvis det meget store udvalg, hurtig og effektiv levering og lignende.

Og det er der store muligheder i, lyder det fra Bank of America, som samtidig fremhæver, at Amazon Business’ udvalg er ‘særligt skræddersyet til erhvervsliv, offentlige organisationer og uddannelsessektoren.

“B2b rummer mange flere barrierer i kraft af de ofte mere komplekse indkøbs-processer, men Amazon har støt vækst,” lyder det fra Bank of Americas analytiker, Justin Post.

Banken vurderer, at det totalte e-handelsbaserede b2b-marked, som Amazon nu for fuld fart er på vej ud i, vil være på 1,4 milliarder dollar i 2021.

Det er næsten det dobbelte af det forbruger-drevne e-handelsmarked, som jo er der, hvor Amazon har grundlagt sin kæmpesucces.

Deri ligger der et kæmpe potientiale for Amazon Business, hedder det.

Der er dog fortsat lang vej, til Amazon Business når Amazons forbruger-orienterede net-handel.

Millioner af kunder

Men området vokser hurtigt. Og Bank of America peger på, at Amazon Business allerede i dag har ‘millioner af kunder fra erhvervslivet.’

I de seneste to år er bruttosalget således vokset til det 10-dobbelte fra en milliard dollar i 2016 til nu 10 milliarder dollar, hedder det.

I 2023 vil Amazon Business ifølge bankens estimater kunne lande et bruttosalg på næsten 38 milliarder dollar. Og en omsætning på 16 milliarder dollar.

Bank of America vurderer, at det er sandsynligt, at Amazon Business i 2021 vil sidde på 10 procent af det samlede amerikanske b2b-marked og fem procent af det globale b2b-marked.

“Selskabet løser problemer med indkøbsflaskehalse med nye features, og vi tror, at Amazon er godt positioneret med en aktiv markedsplads og muligheden for at løse ordrerne samme dag,” hedder det.

“På den lange bane vil b2b være en vigtig vækst-generator,” hedder det.

Læs også:

Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

Amazon i storstilet plan: Vil overtage markedet for satellit-data med rumstationer over hele jorden

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”

Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.