Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Her er Amazons næste store vækst-område: Kan ende med at blive større end AWS

Amazon er på jagt efter nye vækstområder. Og svaret kan meget vel liggge i Amazon Business, som har potentiale til at blive større end både AWS og Amazons e-handel, lyder opsigtsvækkende vurdering.

Amazon har forlængst etableret sig som en af de mest værdifulde selskaber i verden, og selskabet er stadig på jagt efter nye vækstområder.

Et af de store vækstområder kan meget vel ligge i Amazons b2b-division, Amazon Business, som har potentiale til at blive Amazons allerstørste område.

Og det siger ikke så lidt, når det handler om Amazon.

Meldingen kommer fra Bank of America i et notat.

Amazon Business hed indtil for syv år siden Amazon Supply.

Området anvender en lang række af de dynamikker, der har gjort Amazons store e-handelsbutik til en af verdens førende, til b2b-området.

Det gælder eksempelvis det meget store udvalg, hurtig og effektiv levering og lignende.

Og det er der store muligheder i, lyder det fra Bank of America, som samtidig fremhæver, at Amazon Business’ udvalg er ‘særligt skræddersyet til erhvervsliv, offentlige organisationer og uddannelsessektoren.

“B2b rummer mange flere barrierer i kraft af de ofte mere komplekse indkøbs-processer, men Amazon har støt vækst,” lyder det fra Bank of Americas analytiker, Justin Post.

Banken vurderer, at det totalte e-handelsbaserede b2b-marked, som Amazon nu for fuld fart er på vej ud i, vil være på 1,4 milliarder dollar i 2021.

Det er næsten det dobbelte af det forbruger-drevne e-handelsmarked, som jo er der, hvor Amazon har grundlagt sin kæmpesucces.

Deri ligger der et kæmpe potientiale for Amazon Business, hedder det.

Der er dog fortsat lang vej, til Amazon Business når Amazons forbruger-orienterede net-handel.

Millioner af kunder

Men området vokser hurtigt. Og Bank of America peger på, at Amazon Business allerede i dag har ‘millioner af kunder fra erhvervslivet.’

I de seneste to år er bruttosalget således vokset til det 10-dobbelte fra en milliard dollar i 2016 til nu 10 milliarder dollar, hedder det.

I 2023 vil Amazon Business ifølge bankens estimater kunne lande et bruttosalg på næsten 38 milliarder dollar. Og en omsætning på 16 milliarder dollar.

Bank of America vurderer, at det er sandsynligt, at Amazon Business i 2021 vil sidde på 10 procent af det samlede amerikanske b2b-marked og fem procent af det globale b2b-marked.

“Selskabet løser problemer med indkøbsflaskehalse med nye features, og vi tror, at Amazon er godt positioneret med en aktiv markedsplads og muligheden for at løse ordrerne samme dag,” hedder det.

“På den lange bane vil b2b være en vigtig vækst-generator,” hedder det.

Læs også:

Hele industrien holder øje med Amazon Web Services i piskende innovations-tempo: Her rykker selskabet for alvor

Amazon i storstilet plan: Vil overtage markedet for satellit-data med rumstationer over hele jorden

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”

Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere