Artikel top billede

Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen

Mennesker i IT
Udgivet 26. marts 2019 kl. 11.03

Mit mantra er 'make everyone a hero.'

Hvis du kan skabe helte hos dine kunder og skabe helte internt, så medarbejderne fårlov til at gøre en forskel, så bliver det hele mere tilfredsstillende for os alle sammen.

Hvis jeg skal simplificere min jobtitel, så skal jeg bare kunne gøre alle til helte. Så bliver tingene løst.

Det er poppet sagt, men jeg mener, at der er værdi i, at vi som arbejdsplads skal gå efter, at det fede er, at vi får lov til at flytte noget.

Det ser vi hos de unge talenter, som kommer ind i vores virksomhed og har en herlig mangel på ydmyghed. De sparker dørene ind. Det er vildt fedt.

Der kommer en bedre løsning ud af det, når de udfordrer vores erfarne folk.

Jeg håber, at det kan hjælpe Formpipe med at sparke døren ind til noget af alt det ’nye nye,’ der er muligt med teknologi.

Jeg kan selv godt lide konceptet 'programmerbare penge.'

Det er forventningen hos flere, at vi om ikke så få år kommer til at have en e-currency eller en e-krone, som vil være baseret på en tredjegenerations blockchain i stil med Lars Seier Christensens Concordium.

For et par måneder siden gik vi i luften med en løsning, hvor vi hjalp Miljøstyrelsen med en brændeovnsskrotningsordning.

Det betyder, at alle, der skrotter deres gamle forurenende brændeovn, får 2.000 kroner i tilskud for at skrotte den.

Når de penge er givet, skal man lave en tilbagerapportering af, hvordan man har gjort det.

Hvis man har en e-currency – og der er givet samtykke - kan man spore, hvad pengene går til, så man kan følge pengene, så man kan se om, de rent faktisk er blevet brugt til det, de skal.

Vi er førende i Danmark inden for tilskudsadministration, så vi er i dialog med det offentlige og Dansk Industri om, hvordan vi bruger tilskudsadministration, som en user case for programmerbare penge.

2020'erne bliver blockchainens årti, fordi programmerbare penge bliver naturligt.

Tilskud og programmerbare penge hænger i den grad sammen.

Thomas á Porta, administrerende direktør for Formpipe i Danmark.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.