Artikel top billede

Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen

Mennesker i IT
Udgivet 26. marts 2019 kl. 11.03

Mit mantra er 'make everyone a hero.'

Hvis du kan skabe helte hos dine kunder og skabe helte internt, så medarbejderne fårlov til at gøre en forskel, så bliver det hele mere tilfredsstillende for os alle sammen.

Hvis jeg skal simplificere min jobtitel, så skal jeg bare kunne gøre alle til helte. Så bliver tingene løst.

Det er poppet sagt, men jeg mener, at der er værdi i, at vi som arbejdsplads skal gå efter, at det fede er, at vi får lov til at flytte noget.

Det ser vi hos de unge talenter, som kommer ind i vores virksomhed og har en herlig mangel på ydmyghed. De sparker dørene ind. Det er vildt fedt.

Der kommer en bedre løsning ud af det, når de udfordrer vores erfarne folk.

Jeg håber, at det kan hjælpe Formpipe med at sparke døren ind til noget af alt det ’nye nye,’ der er muligt med teknologi.

Jeg kan selv godt lide konceptet 'programmerbare penge.'

Det er forventningen hos flere, at vi om ikke så få år kommer til at have en e-currency eller en e-krone, som vil være baseret på en tredjegenerations blockchain i stil med Lars Seier Christensens Concordium.

For et par måneder siden gik vi i luften med en løsning, hvor vi hjalp Miljøstyrelsen med en brændeovnsskrotningsordning.

Det betyder, at alle, der skrotter deres gamle forurenende brændeovn, får 2.000 kroner i tilskud for at skrotte den.

Når de penge er givet, skal man lave en tilbagerapportering af, hvordan man har gjort det.

Hvis man har en e-currency – og der er givet samtykke - kan man spore, hvad pengene går til, så man kan følge pengene, så man kan se om, de rent faktisk er blevet brugt til det, de skal.

Vi er førende i Danmark inden for tilskudsadministration, så vi er i dialog med det offentlige og Dansk Industri om, hvordan vi bruger tilskudsadministration, som en user case for programmerbare penge.

2020'erne bliver blockchainens årti, fordi programmerbare penge bliver naturligt.

Tilskud og programmerbare penge hænger i den grad sammen.

Thomas á Porta, administrerende direktør for Formpipe i Danmark.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it