Artikel top billede

Europæisk politi slår til mod tv-pirater i stor aktion: Teknisk infrastruktur var placeret i Danmark

Politiet slog før weekenden til mod tv-pirater i seks europæiske lande, herunder Danmark hvor piratringen havde placeret store dele af den tekniske infrastruktur på grund af hurtigt internet. Aktionen førte til fem anholdelser og 11 lukkede datacentre.

Før weekenden iværksatte politiet i seks europæiske lande med hjælp fra Europol en koordineret aktion mod en organiseret europæisk tv-piratring.

Aktionen var ledt an af det spanske politi og var målrettet at få lukket et netværk, der distribuerede illegale sportsudsendelser fra otte lokationer i Spanien, England, Danmark, Letland, Holland og Cypern.

Det skriver Theregister.

Læs også: Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Politiet har arresteret fem formodede tv-pirater og identificeret fem datacentre, der blev brugt til at drive 800 illegale kanaler.

Teknisk infrastruktur placeret i Danmark

Danmark spiller en hovedrolle i politiaktionen.

Det står nemlig klart, at ringen af tv-piraterne havde placeret det meste af den tekniske infrastruktur på dansk grund. Angiveligt på grund af vores hurtige bredbåndsforbindelser.

Det spanske politi oplyser, at efterforskningen begyndte i 2015, efter at den bedste engelske fodboldrække, Premier League, havde indgivet en officiel klage over en streamingside i Malaga.

Politiet kunne herefter konstatere, at der stod en organiseret pirating bag tjenesten, hvor brugere kunne abonnere på services og pakker til mellem 40 og 460 euro om måneden.

I alt identificerede politiet betalende brugere fra mere end 30 lande.

Tv-piraternes strategi var ifølge det spanske politi at anvende mange servere og serverlokationer, som ofte blev skiftet ud samtidig med, at nye hjemmesider blev oprettet uden at have tilknytning til tidligere sider.

Spansk politi estimerer, at den illegale organisation har tjent minimum 8 millioner euro.

Læs også: Kontroversiel sag om danske trusselsbreve eskalerer: Teleindustrien vil ikke finde sig i 'mafiametoder'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere