Artikel top billede

Europæisk politi slår til mod tv-pirater i stor aktion: Teknisk infrastruktur var placeret i Danmark

Politiet slog før weekenden til mod tv-pirater i seks europæiske lande, herunder Danmark hvor piratringen havde placeret store dele af den tekniske infrastruktur på grund af hurtigt internet. Aktionen førte til fem anholdelser og 11 lukkede datacentre.

Før weekenden iværksatte politiet i seks europæiske lande med hjælp fra Europol en koordineret aktion mod en organiseret europæisk tv-piratring.

Aktionen var ledt an af det spanske politi og var målrettet at få lukket et netværk, der distribuerede illegale sportsudsendelser fra otte lokationer i Spanien, England, Danmark, Letland, Holland og Cypern.

Det skriver Theregister.

Læs også: Dansk dom er den første i Europa: 39-årig mand dømt for at sprede fildelingstjenesten Popcorn Time

Politiet har arresteret fem formodede tv-pirater og identificeret fem datacentre, der blev brugt til at drive 800 illegale kanaler.

Teknisk infrastruktur placeret i Danmark

Danmark spiller en hovedrolle i politiaktionen.

Det står nemlig klart, at ringen af tv-piraterne havde placeret det meste af den tekniske infrastruktur på dansk grund. Angiveligt på grund af vores hurtige bredbåndsforbindelser.

Det spanske politi oplyser, at efterforskningen begyndte i 2015, efter at den bedste engelske fodboldrække, Premier League, havde indgivet en officiel klage over en streamingside i Malaga.

Politiet kunne herefter konstatere, at der stod en organiseret pirating bag tjenesten, hvor brugere kunne abonnere på services og pakker til mellem 40 og 460 euro om måneden.

I alt identificerede politiet betalende brugere fra mere end 30 lande.

Tv-piraternes strategi var ifølge det spanske politi at anvende mange servere og serverlokationer, som ofte blev skiftet ud samtidig med, at nye hjemmesider blev oprettet uden at have tilknytning til tidligere sider.

Spansk politi estimerer, at den illegale organisation har tjent minimum 8 millioner euro.

Læs også: Kontroversiel sag om danske trusselsbreve eskalerer: Teleindustrien vil ikke finde sig i 'mafiametoder'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.