Artikel top billede

Undersøgelse: Hver femte danske virksomhed har ansat en CISO i det seneste år

It-sikkerheden står så højt på de danske virksomheders dagsordener, at mere end hver femte virksomhed har ansat en CISO inden for det seneste år, viser ny undersøgelse.

Mere end hver femte danske virksomhed har alene i det seneste år ansat en særlige it-sikkerhedschef, en CISO.

Det konkluderer PwC i selskabets nye såkaldte Cybercrime Survey med deltagelse af 251 virksomhedsledere, it-chefer og sikkerhedsspecialister.

Mens mange således på grund af it-sikkerhedsbekymringer vælger at ansætte deres egen CISO, er der udbredt bekymring over manglen på egnede it-sikkerhedsspecialister.

“Over halvdelen af de adspurgte respondenter er bekymrede for manglende adgang til kandidater med de rette sikkerhedskompetencer,” lyder det i rapporten.

Ifølge PwC er der dog sket et fald i antallet af virksomheder, der har været udsat for det, som PwC kalder for ‘en hændelse.’

“Undersøgelsen viser dog samtidig, at flere har haft øgede udgifter til udbedring og efterforskning af sikkerhedshændelser,” hedder det.

Undersøgelsen viser også, at angrebsformerne skifter. I de senere år har ransomware-angreb været meget udbredte, men dette ser nu ud til at skifte.

“Ransomware eller afpresning, der tidligere har været en af de hyppigst oplevede angrebstyper med hele 58 procent i 2017, har taget et markant dyk og har i 2018 ramt 24 procent, hvilket er et fald på hele 34 procentpoint,” lyder det fra PwC.

De mest udbredte angrebsformer er nu phishing, vira/orme samt CEO fraud.

“Angrebene bliver stadig mere avancerede, for eksempel ved at de kriminelle nu i højere grad vælger at stjæle identiteter frem for som tidligere at forfalske e-mails fra virksomhedens CEO,” lyder det.

Cybercrime Survey 2018 viser, at topledelsens manglende forståelse for cybertruslen fortsat er en bekymring blandt respondenterne.

Du finder hele undersøgelsen fra PwC her: Cybercrime Survey 2018

Læs også:

Danske it-sikkerhedschefer investerer i de forkerte teknologier og overser vigtige pointer: Derfor går det galt

Få nu trukket firmaets informations-sikkerhedsansvarlige ud af it-afdelingen: De skal ikke sidde og nørde med firewalls

Simcorps CISO ændrede beredskabsplan efter orkan og politisk krise: "Læringen fra begge situationer var, at vi godt kunne have håndteret det mere professionelt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.