Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: EAAA - Erhvervsakademi Aarhus)

Manglen på kompetencer er det største problem af alle for den danske it-industri: Næsten halvdelen af virksomhederne må opgive at besætte ledige stillinger

Manglen på kompetencer er den største hæmsko for de danske it-virksomheders væksteventyr, viser nye tal. Se de største barrierer her.

Manglen på it-kompetencer i dansk erhvervsliv er så alvorlig, at det skader væksten.

Sådan lyder det i en ny analyse fra IT-Branchen, som er på trappern med IT Barometer 2019.

Her er det især manglen på it-kompetencer, der står i vejen for det, som IT-Branchen kalder for ‘de danske it-virksomheders vækst-eventyr.’

Næsten to tredjedele af de adspurgte danske virksomheder peger i undersøgelsen på, at den største barriere for vækst er manglen på de rette it-kompetencer.

“Efterspørgslen efter gode it-kompetencer er så stor, at markedet simpelthen er støvsuget," siger Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen.

"Det er et kæmpe-problem for samfundet, at der ikke er nok mennesker til at løse de opgaver, som både det offentlige og erhvervslivet står med i forhold til den digitale transformation, vi oplever globalt lige nu," siger hun.

Ifølge undersøgelsen har næsten halvdelen af virksomhederne - 45,2 procent - inden for det seneste år været nødt til at opgive at få besat ledige it-stillinger.

Det er gået ud over innovation og udvikling.

Og næsten hver tredje virksomheder har i det seneste år været nødt til at sige nej til ordre og opgaver på grund af mandskabsmangel.

IT-Branchen peger på, at kompetencemanglen er blevet ‘et alvorligt problem for væksten,’ når først virksomheder er tvunget til at sige nej til ordrer og nye kunder.

”Vi bliver nødt til at prioritere denne her udfordring både politisk, i erhvervslivet og på uddannelsesinstitutionerne. Ellers ender det med at blive en stopklods for den digitale udvikling, der skal være med til at løfte Danmark ind i fremtiden,” siger Birgitte Hass.

Ifølge brancheorganisationen kan en løsning på kort sigt være at give virksomhederne bedre mulighed for at hyre udenlandske medarbejdere.

Dernæst handler det om at skrue op for uddannelsespladserne, mener organisationen.

“Og endelig skal vi naturligvis investere i at opkvalificere den eksisterende arbejdsstyrke, så vi får flere digitale kompetencer i spil,” mener Birgitte Hass.

Blandt de øvrige vækstbarrierer i IT-Branchens analyse finder vi emner som bureaukrati og samarbejdsbøvl med det offentlige, manglende efterspørgsel efter innovative løsninger, for lidt innovation samt for lige internationalisering.

Læs også:

Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk

Særlig kompetence gør it-folk ekstra attraktive: Det skal dine folk kunne, hvis I skal være parat til næste generation af infrastruktur

Her har du tre gode råd til at få fat på de bedste nyuddannede

Kompetencetørke i Danmark presser Columbus til at ansætte op mod 150 medarbejdere i Indien
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere