Artikel top billede

Morgen-briefing: Tidligere direktør i Microsoft Danmark får toppost i Philips-selskab / Airbnb runder en halv milliard overnatninger / Ny bestyrelse i Dansk IT / App-udlejede elløbehjul kommer til Aarhus

Tidligere direktør i Microsoft Danmark får toppost i Philips-selskab. Airbnb runder en halv milliard overnatninger. Ny bestyrelse i Dansk IT. App-udlejede elløbehjul kommer til Aarhus. Facebook opruster i kampen mod racistisk indhold og så skal Microsoft-talenter hjælpe masaier med at bekæmpe klimaforandringerne.

Godmorgen.

Her kommer torsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Sent i går aftes stemte det britiske underhus nej til otte forskellige brexit-muligheder og skabte dermed endnu mere kaos om Storbritanniens forstående udtræden af EU.

Vi starter dog dagens nyhedsfix med et jobskifte hos en profil fra den danske it-branche.

Tidligere direktør i Microsoft Danmark får toppost i Philips-selskab

Astrid Simonsen Joos, der tidligere har været marketingsdirektør i Microsoft og stået i spidsen for it-virksomheden Creuna, er blevet international digitaliseringsdirektør for selskabet Signify, der tidligere var kendt som Philips Lightning.

Det oplyser Astrid Simonsen Joos på sin LinkedIn-profil.

Gennem de seneste knap fem år har hun været administrerende direktør for Signify i de nordiske lande, derudover er Astrid Simonsen Joos også medlem af regeringens Disruptionråd.

Airbnb runder en halv milliard overnatninger

Den amerikanske overnatningsplatform Airbnb har siden stiftelsen i 2008 haft mere end en halv milliard overnatninger. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det amerikanske selskabs hidtil største dag i Europa var den 11. august 2018.

Her brugte mere end end 1,9 millioner gæster Airbnb til at finde en overnatning i Europa. Ifølge Airbnb er det mere end dobbelt så mange gæster som på en gennemsnitlig dag.

Ny bestyrelse i Dansk IT

Den danske brancheorganisation Dansk IT har i forbindelse med sin generalforsamling den 27. marts fået ny bestyrelse. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den nye bestyrelse består af følgende medlemmer:

- Lisa Herold Ferbing, professionelt bestyrelsesmedlem, selvstændig ledelsesrådgiver (formand)
- Michael Ørnø, direktør, Statens It (næstformand)
- Line Ørskov, direktør, Quarterly Analytics (næstformand) og tidligere chefredaktør for Computerworld.
- Pernille Kræmmergård, direktør, Digitaliseringsinstituttet
- Per Ahlmann Andersen, selvstændig
- Henrik Brix, it- og digitaliseringschef, Favrskov kommune
- Per Tejs Knudsen, direktør, cBrain
- Pernille Geneser, CEO og medstifter af OurTradeHub og tidligere CIO i Bestseller
- Tine Tuxen Løvstrand, selvstændig informationssikkerhedsrådgiver
- Anne-Sofie Rosbjerg Touray, afdelingsdirektør, Jyske Bank

Dansk IT blev stiftet i 1958 og har i dag mere end 9.500 medlemmer.

App-udlejede elløbehjul kommer til Aarhus

Aarhus kommune har indgået et samarbejde med den svenske elløbehjuls-tjeneste Voi, der tilbyder udlejning af løbehjul via en app. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Tjenesten har gennem de seneste måneder nydt stor popularitet i København, og nu vil tjenesten således også som led i et toårigt forsøg udleje 150 løbehjul i Aarhus.

Facebook opruster i kampen mod racistisk indhold

Facebook har opdateret de regler, der forbyder racistisk indhold på platformen. Det oplyser selskabet i et blog-indlæg.

Indtil nu har Facebook har haft et forbud mod, at Facebook-brugere behandler hinanden hadefuldt på baggrund af deres race, etnicitet og religion, men nu forbyder selskabet også indhold der promoverer såkaldt hvid nationalisme.

Hvid nationalisme er et begreb, der i USA dækker over en racistisk ideologi, som bygger på en ide om, at Amerika bør domineres af et befolkningsflertal af hvide mennesker.

Microsoft-talenter skal hjælpe masaier med at bekæmpe klimaforandringer

Som en del af et graduate-program arbejder en række unge talenter hos Microsoft Danmark på et projekt, der skal hjælpe masai-folket i Tanzania med at overkomme klimaforandringer. Det skriver Børsen

I programmet skal de 12 deltagere i graduate-programmet blandt andet anvende kunstig intelligens i kampen mod klimaforandringerne

”Vi vil som virksomhed gerne tage et bredt og globalt samfundsansvar. Og det lever projektet op til. For det andet vil vi gerne give de unge mulighed for at gøre den forskel i verden, som de drømmer om. For det tredje udnytter de faktisk de teknologiske muligheder, som vi har på vores platforme, og som kunstig intelligens giver. Når vi lægger de tre grunde sammen, vil det som virksomhed være tåbeligt ikke at give de unge den mulighed," siger Camilla Hillerup, HR-direktør i Microsoft, til Børsen

Om dagen i dag:

I dag er rå regnekraft og big date en uundværelig del af kampen mod alvorlige sygdomme. Men for præcis 33 år siden blev computeren for første gang for alvor brugt i kampen mod AIDS og Hiv, det skriver Computer History Museum på sin hjemmeside.

På denne dag i 1986 publicerede en række forskere en videnskabelig artikel i magasinet Science, hvor de diskuterede den teoretiske basis for at designe molekyler, der kunne angribe hiv-virusen.

Derudover er det i dag også 40 år siden, at atomulykken på atomkraftværket Three Mile Island i den amerikansk stat Pennsylvania indtraf.

Her førte et svigt i kølevandstilførslen til en delvis nedsmeltning af kraftværkets reaktorbrændsel. Ulykken resulterede dog heldigvis kun i et minimalt radioaktivt udslip.

Computerworld senere i dag

Følg med på Computerworld senere i dag, hvor du blandt andet kan læse mere om en række nye sikkerhedskrav, som nu bliver stillet til offentlige myndigheder.
Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”