Artikel top billede

SAP afviser at være skyld i statens årlige overbetaling på 150 millioner for it-licenser: "Der er ingen forskel på vores prisliste mellem offentlige og private kunder"

Staten betaler hvert år 20 procent mere end det private erhvervsliv for lignende it-licenser. SAP fremhæves som en af de virksomheder, der suger ekstra skattekroner ud af staten, men det tyske selskab afviser at tage højere pris fra den offentlige sektor end det private erhvervsliv.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i sagen
  • Baggrund på hvorfor staten betaler mere for it-licenser end det private erhvervsliv
  • Bliv klogere på om SAP vil give staten bedre vilkår fremadrettet
  • Læs SAP's svar til tallene fra staten
  • Få de mulige årsager til statens overbetaling
654
3:30 min
Den tyske ERP-gigant SAP slår nu fast, at selskabet ikke kræver højere betalinger af staten end det private erhvervsliv.

Det sker efter, at Moderniseringsstyrelsen med innovationsminister Sophie Løhde (V) i spidsen onsdag fortalte om, hvordan staten overbetaler for it-licenser fra selskaber som Oracle, SAP, SAS Institute og IBM med omkring 20 procent om året.

Da staten hvert år bruger mellem 600 millioner kroner og 800 millioner kroner på indkøb svarer det til mindst 150 millioner kroner i overbetaling om året.

Men SAP fortæller til Computerworld, at der ikke er forskel på virksomhedens prislister over for staten og det private erhvervsliv.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany har haft kæmpevækst blandt de private kunder under corona: Her er André Rogaczewskis forklaring på tendensen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

B&O hårdt ramt af chipmangel: Har nedsat taskforce og planlægger ændringer i flere produkter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

TDC's omsætning og resultat falder trods markante besparelser


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.