Artikel top billede

SAP afviser at være skyld i statens årlige overbetaling på 150 millioner for it-licenser: "Der er ingen forskel på vores prisliste mellem offentlige og private kunder"

Staten betaler hvert år 20 procent mere end det private erhvervsliv for lignende it-licenser. SAP fremhæves som en af de virksomheder, der suger ekstra skattekroner ud af staten, men det tyske selskab afviser at tage højere pris fra den offentlige sektor end det private erhvervsliv.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i sagen
  • Baggrund på hvorfor staten betaler mere for it-licenser end det private erhvervsliv
  • Bliv klogere på om SAP vil give staten bedre vilkår fremadrettet
  • Læs SAP's svar til tallene fra staten
  • Få de mulige årsager til statens overbetaling
654
3:30 min
Den tyske ERP-gigant SAP slår nu fast, at selskabet ikke kræver højere betalinger af staten end det private erhvervsliv.

Det sker efter, at Moderniseringsstyrelsen med innovationsminister Sophie Løhde (V) i spidsen onsdag fortalte om, hvordan staten overbetaler for it-licenser fra selskaber som Oracle, SAP, SAS Institute og IBM med omkring 20 procent om året.

Da staten hvert år bruger mellem 600 millioner kroner og 800 millioner kroner på indkøb svarer det til mindst 150 millioner kroner i overbetaling om året.

Men SAP fortæller til Computerworld, at der ikke er forskel på virksomhedens prislister over for staten og det private erhvervsliv.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Truende retssager, beskyldninger om sexchikane og en astronomisk topchef-løn: Sådan gik det til da Microsoft sendte chokbølger gennem spilverdenen med opkøbet af Blizzard

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Kæmpe stigning i ransomware-angreb: Så mange millioner kroner koster et brud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Efter de første otte timer uden strøm besluttede politiet at aktivere Grønlands Beredskabsstab, hvor jeg sad sammen med politiet, Arktisk Kommando, sundhedsvæsenet og brandvæsenet”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Voldsomme it-investeringer i vente i 2022: Her er de sektorer, der kan se frem til allermest vækst ifølge Gartner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Rigspolitiet vil rekruttere historisk mange it-folk i 2022, men udfordres af højt lønpres og mangel på it-folk