Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skatteminister tilfreds med KMD-erstatning på 200 millioner kroner: Problemerne skyldes ikke kun KMD

KMD’s erstatning på 200 millioner kroner for det fejslagne EFI-system er ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) et ‘lille plaster på såret.’ “Når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren,” siger han.

‘Et lille plaster på såret.’

Sådan betegner skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR den erstatning på 200 millioner kroner, som KMD har indvilget i at betale for selskabets rolle for det fejslagne inddrivelsessystem EFI.

Skatteministeriet meddelte fredag, at parterne nu lukkede sagen med forliget, som er kommet i stand efter, at KMD har fået ny ejer i form af japanske NEC.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 200 millioner kroner til staten i erstatning for skandaleramt EFI-system.

Karsten Lauritzen peger på, at KMD fik 160 millioner for at udvikle det fejlsslagne inddrivelsessystem, der endte med at koste mere end en milliard kroner i tabte skattekroner.

“Men når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren. De har ikke leveret det, de skulle, men det skyldes også en masse forkerte politiske og administrative beslutninger, som har gjort, at vi har haft milliardomkostninger til at rydde op på inddrivelsesområdet. Men det her er endnu et skridt på vejen til at få en effektiv inddrivelse,” siger ministeren til DR.

Skat stævnede i 2016 KMD med krav om tilbagebetaling af 692 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

Dette krav bliver nu sløjfet.

Læs også:

Efter nyt krav: [b]KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

amlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere