Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skatteminister tilfreds med KMD-erstatning på 200 millioner kroner: Problemerne skyldes ikke kun KMD

KMD’s erstatning på 200 millioner kroner for det fejslagne EFI-system er ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) et ‘lille plaster på såret.’ “Når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren,” siger han.

‘Et lille plaster på såret.’

Sådan betegner skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR den erstatning på 200 millioner kroner, som KMD har indvilget i at betale for selskabets rolle for det fejslagne inddrivelsessystem EFI.

Skatteministeriet meddelte fredag, at parterne nu lukkede sagen med forliget, som er kommet i stand efter, at KMD har fået ny ejer i form af japanske NEC.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 200 millioner kroner til staten i erstatning for skandaleramt EFI-system.

Karsten Lauritzen peger på, at KMD fik 160 millioner for at udvikle det fejlsslagne inddrivelsessystem, der endte med at koste mere end en milliard kroner i tabte skattekroner.

“Men når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren. De har ikke leveret det, de skulle, men det skyldes også en masse forkerte politiske og administrative beslutninger, som har gjort, at vi har haft milliardomkostninger til at rydde op på inddrivelsesområdet. Men det her er endnu et skridt på vejen til at få en effektiv inddrivelse,” siger ministeren til DR.

Skat stævnede i 2016 KMD med krav om tilbagebetaling af 692 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

Dette krav bliver nu sløjfet.

Læs også:

Efter nyt krav: [b]KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

amlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.