Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skatteminister tilfreds med KMD-erstatning på 200 millioner kroner: Problemerne skyldes ikke kun KMD

KMD’s erstatning på 200 millioner kroner for det fejslagne EFI-system er ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) et ‘lille plaster på såret.’ “Når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren,” siger han.

‘Et lille plaster på såret.’

Sådan betegner skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR den erstatning på 200 millioner kroner, som KMD har indvilget i at betale for selskabets rolle for det fejslagne inddrivelsessystem EFI.

Skatteministeriet meddelte fredag, at parterne nu lukkede sagen med forliget, som er kommet i stand efter, at KMD har fået ny ejer i form af japanske NEC.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 200 millioner kroner til staten i erstatning for skandaleramt EFI-system.

Karsten Lauritzen peger på, at KMD fik 160 millioner for at udvikle det fejlsslagne inddrivelsessystem, der endte med at koste mere end en milliard kroner i tabte skattekroner.

“Men når noget er gået helt galt i inddrivelsen, så skyldes det ikke bare et problem hos it-leverandøren. De har ikke leveret det, de skulle, men det skyldes også en masse forkerte politiske og administrative beslutninger, som har gjort, at vi har haft milliardomkostninger til at rydde op på inddrivelsesområdet. Men det her er endnu et skridt på vejen til at få en effektiv inddrivelse,” siger ministeren til DR.

Skat stævnede i 2016 KMD med krav om tilbagebetaling af 692 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Staten stævner KMD for 700 millioner på grund af skandale-system

Dette krav bliver nu sløjfet.

Læs også:

Efter nyt krav: [b]KMD har nu erstatningskrav på mere end 1,6 milliarder kroner hængende over hovedet

Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er gået galt?

amlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere