Artikel top billede

(Foto: Broendum&Co / Finn Broendum)

Niels Svenningsen trækker sig fra topstilling i Schneider Electric

Den tidligere topchef i Hitachi og GN Netcom, Niels Svenningsen, er færdig som topchef. Han trækker sig nu fra stillingen som nordisk chef i franske Schneider Electric.

Den tidligere topchef i Hitachi, HP og GN Netcom, Niels Svenningsen, er færdig på øverste niveau i den internationale it-branche.

Efter at have tænkt over det i lang tid, trækker han sig nu fra sin stilling som nordisk direktør i franske Schneider Electric, fortæller han til ITWatch.

Det skyldes, at den 54-årige topdirektør er træt af de mange timer og den megen rejseaktivitet.

“Jeg har fløjet 1,2 millioner kilometer. Jeg har fløjet 1.200 flyvninger. Det har stået på hver eneste uge i 14 år. Det er en utrolig stor del af mit liv, og på et tidspunkt må man sige til sig selv, at det må være det. Det er simpelthen for hårdt,” siger han til mediet.

Niels Svenningsen har i de seneste knap fire år har haft ansvaret for ni lande og 5.500 medarbejdere som nordisk direktør i Schneider Electric.

Han blev i 2015 hen ind som chef for Schneider Electric i Norden og Baltikum.

Det kan du læse mere om her: Nyt topjob: It-veteran skal sælge intelligent energistyring

I sommeren blev 2017 blev han forfremmet til chef for hele den nordeuropæiske forretning.

Niels Svenningsen har tidligere haft topjobs i både dansk og europæisk regi i Hitachi, Topnordic (nu Atea), HP, Compaq og IBM.

Han ved endnu ikke, hvad han nu vil kaste sig over. Men omdrejningspunktet bliver at 'komme ud og svinge med tasken,' siger han til mediet - altså igen at komme i gang med at sælge og være i tæt kontakt med kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere