Artikel top billede

(Foto: Broendum&Co / Finn Broendum)

Niels Svenningsen trækker sig fra topstilling i Schneider Electric

Den tidligere topchef i Hitachi og GN Netcom, Niels Svenningsen, er færdig som topchef. Han trækker sig nu fra stillingen som nordisk chef i franske Schneider Electric.

Den tidligere topchef i Hitachi, HP og GN Netcom, Niels Svenningsen, er færdig på øverste niveau i den internationale it-branche.

Efter at have tænkt over det i lang tid, trækker han sig nu fra sin stilling som nordisk direktør i franske Schneider Electric, fortæller han til ITWatch.

Det skyldes, at den 54-årige topdirektør er træt af de mange timer og den megen rejseaktivitet.

“Jeg har fløjet 1,2 millioner kilometer. Jeg har fløjet 1.200 flyvninger. Det har stået på hver eneste uge i 14 år. Det er en utrolig stor del af mit liv, og på et tidspunkt må man sige til sig selv, at det må være det. Det er simpelthen for hårdt,” siger han til mediet.

Niels Svenningsen har i de seneste knap fire år har haft ansvaret for ni lande og 5.500 medarbejdere som nordisk direktør i Schneider Electric.

Han blev i 2015 hen ind som chef for Schneider Electric i Norden og Baltikum.

Det kan du læse mere om her: Nyt topjob: It-veteran skal sælge intelligent energistyring

I sommeren blev 2017 blev han forfremmet til chef for hele den nordeuropæiske forretning.

Niels Svenningsen har tidligere haft topjobs i både dansk og europæisk regi i Hitachi, Topnordic (nu Atea), HP, Compaq og IBM.

Han ved endnu ikke, hvad han nu vil kaste sig over. Men omdrejningspunktet bliver at 'komme ud og svinge med tasken,' siger han til mediet - altså igen at komme i gang med at sælge og være i tæt kontakt med kunderne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere